Crni oblaci Hrvatsku ne napuštaju samo tako

Vulkanski oblak koji se nedavno povukao i iznad neba Lijepe naše, hrvatskim građanima nije baš donio sunčeve zrake.

1.5.2010.
11:47
VOYO logo

Stravičan događaj pogodio je mjesto Povljane na otoku Pagu, u kojem je živote u jednom trenutku izgubilo čak troje mladih ljudi. Za preživjelu dvojicu, koji su se našli u automobilu u prometnoj nesreći prošloga vikenda, taj će događaj zasigurno ostaviti traga. Posebice za mladića koji je svoje prijatelje kobne noći vozio iz provoda kući. Teret će mu, neovisno o kazni i ako se ona utvrdi, čitavog života biti golem. No uz cijelu tragediju, zasigurno se može povezati još jedna bitna činjenica- prebrzom vožnjom nigdje se ne stiže. To je ono što bi mladi trebali naučiti i bez da ih se na to podsjeća stravičnim događajima poput tog koji se dogodio na Pagu.

arti-201004270854006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon crnog vikenda, u Hvatskoj se tjedan nastavio ni malo veselim vijestima. Tako je HERA odlučila odobriti poskupljenje struje i plina. I žalosno za reći, svojom odlukom nas nije ni malo zatekla. Iznenadila nas je, pak, premijerka koja jedan tjedan najavljuje poprilično poskupljenje struje, a drugi tjedan zbog odluke o poskupljenju, s obrazloženjem propusta u proceduri, traži smjene. Postavlja se pitanje, što ta žena konkretno želi?!

arti-201004290379006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što sad već nekako teško možemo zamisliti kao Kosoričinu želju je to da više misli na narod, a manje na fotelju. Proteklog tjedna njen ministar financija, dobio je, tvrdi nekolicina stručnjaka, prijedlog koji bi "začepio" i državnu blagajnu, ali i spasio džepove sad već poprilično iscrpljenih hrvatskih građana od propuha. S obzirom na sve prijašnje prijedloge koji su otišli na adresu hrvatske vrhuške i na koje nitko nikada nije odgovorio, teško je povjerovati da će sada išta biti drugačije i da će tvrdnja s početka ovog pasusa biti pobijena.

arti-201004280880006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nered u medijima još je jedna od "vijesti" koja nije ni malo nova, no koja je proteklog tjedna ponovno pogodila njihov prostor. Za nedjela ovaj je put prozvan RTL, koji u svojim prilozima nije zaštitio identitet djece, neprimjerene sadržaje nije prikazivao u zakonom određenom vremenu i s primjerenom oznakom, a k tome im se pribrojilo i vrijeđanje maloljetnika. Prekršaji, koji su zaista tragični, ako već ne poluče rezultate kod vodećih ljudi medija, zasigurno bi u buduće trebali polučiti zabrane emitiranja ili u najmanju ruku drakonske novčane kazne.

arti-201004290712006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj donosimo malo straha od budućnosti i interneta. Je li on opravdan i ako je, zašto je, proteklog je tjedna pokušao pojasniti prof. Miroslav Radman. Svakom na prosudbu je li u pravu.

arti-201004280264006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004240090006 arti-201004150518006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo