Crkva protiv polugolih turista na ulicama

'Riječ je o higijeni, onoj duhovnoj, ali i tjelesnoj. Nije lijepo vidjeti turiste kako samo u kupaćim kostimima šeću našim ulicama. U pitanju su i estetski razlozi...

25.5.2011.
16:42
VOYO logo

Biskup porečko-pulske biskupije monsinjor Ivan Milovan, koji je ujedno i predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral turizma, uputio je poruku za nedjelju turizma, koju Crkva obilježava VI. vazmene nedjelje, tj. 29. svibnja.

"Dobro je upozoriti da se u cijelom svijetu sve više primjećuje interes gostiju za kulturno i duhovno. Ljudi, čini se, počinju više shvaćati da nisu samo tijelo (koža), nego i duša (psiha) i duh, te da čitavo to Trojstvo, tj. cijeli čovjek treba odmor, osvježenje, obnovu", poručio je monsinjor Milovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monsinjor je ustvrdio kako će mnogi reći da turisti, naročito mlađi, traže određenu ponudu "za koju je svima jasno da je razorna bilo za tijelo, bilo za psihu, bilo za duh", prenosi Slobodna Dalmacija.

O potrebi da se sakralni objekti uključe u turističku ponudu govorio je vodnjanski župnik i tajnik Odbora za pastoral turizma Marijan Jelenić, koji je ocijenio da sakralna baština nije za potrebe turizma dovoljno marketinški obrađena i ponuđena na tržištu. On je pak napomenuo da se crkva protivi golotinji na ulicama hrvatskih turističkih gradića za vrijeme turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je zapravo o higijeni, onoj duhovnoj, ali i tjelesnoj. Nije lijepo vidjeti turiste kako samo u kupaćim kostimima šeću našim ulicama. U pitanju su i estetski razlozi, ali samo će civilizirano ponašanje turizam voditi naprijed", kazao je župnik Jelenić, inače poznat po tome da je kroz posljednje dvije godine zamolio čak 6 tisuća turista da napuste vodnjansku crkvu jer su prema njegovu mišljenju bili nedolično obučeni.

Vezani članak:

arti-201008170319006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo