ni kaptol ne vjeruje šefu hdz-a / Crkva ne želi nove izbore jer bi oni značili povratak SDP-a, kritizira Karamarka i podržava Oreškovića

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovakav zaključak se nameće nakon razgovora s nekoliko crkvenih vjerodostojnika s vrha Katoličke crkve u Hrvatskoj

13.6.2016.
11:26
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo
Image
Ovo sigurno nije očekivao /

Glas Koncila oštro napao Karamarka: 'Stalo mu je samo do vlastitih interesa i teško šteti Hrvatskoj'

Image
Ovo sigurno nije očekivao /

Glas Koncila oštro napao Karamarka: 'Stalo mu je samo do vlastitih interesa i teško šteti Hrvatskoj'

Komentar Ivana Miklenića, glavnog urednika Glasa Koncila ide u smjeru poruke kako Crkva ne želi prijevremene izbore jer bi to značilo povratak SDP-a na vlast.

U tom je članku izrečen stav Kaptola, a prema njemu premijer Tihomir Orešković ima podršku, potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu i dalje vjeruju. HDZ, po njima, mora voditi čovjek koji nema mrlju u poslovnom i privatnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji piše kako se ovakav zaključak nameće nakon razgovora s nekoliko crkvenih vjerodostojnika s vrha Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Miklenićev komentar je samo potvrda da sadašnjem šefu "državotvorne stranke" više ne vjeruje ni ono tvrđe, desnije krilo u samom HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tezi koju Karamarko pokušava progurati u javnost - da mu smještaju, da oni drugi obmanjuju javnost, da nije kriv te da je to sve podmetanje ljevice i Udbe - više nitko ne vjeruje. Kroz Miklenića zapravo govori desna HDZ-ova strujar", kazao je izvor za Jutarnji.

Prema stajalištu većine unutar crkvenih redova, nema nikakve potrebe micati premijera Tihomira Oreškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da je premijer praktični vjernik, da je njegova supruga bliska krugovima u Opusu dei, a to je "za prvu ruku dovoljno" da mu Kaptol, kroz Miklenićev napad na Karamarka, da potporu. No, osim Oreškoviću, većina u Crkvi će, uvjereni su izvori Jutarnjeg, pružiti potporu i Mostu.

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

(Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko sada se našao i na meti vodećeg hrvatskog katoličkog tjednika Glasa Koncila, koji ga u novom broju optužuje da zbog osobnih političkih interesa dovodi u pitanje državne i nacionalne interese.

U komentaru koji potpisuje glavni urednik Ivan Miklenić, piše da Karamarko ruši stranku i teško šteti Hrvatskoj te da mora priznati moralnu odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postaje najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj?", piše Miklenić.

Nadalje proziva HDZ-a za manipuliranje medijima i javnošću, pritisak na partnere... "Vrh stranke stavio se tako u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države", piše Glas Koncila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim slijedi i direktan napad na Karamarka. 

"Kad je u javnosti zaživjela afera 'konzultantica', kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu", oštar je Miklenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo