Gost RTL-a Danas / Čovjek koji je Žuniću odobrio kupnju POS stana sada radi u Ministarstvu! 'DORH to mora rasvijetliti'

Ministar Štromar zahvalio se novinarki Potrage na otkriću afere

29.1.2020.
18:52
VOYO logo

Otkriće RTL-ove Potrage uzdrmalo je političku javnost. Nakon toga, Krešimira Žunića, vršitelja dužnosti direktora APN-a koji je od istog tog APN-a kupio POS-ov stan dočekala je smjena. 

Ministar gradideljtsva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar je odmah nakon otkrića Potrage svu dokumentaciju proslijedio DORH-u koji će odlučiti ima li osnove za pokretanje istrage o Žuniću. također je najavio daljnje provjere u APN-u o tome je li bilo još nekih sumnjivih radnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući u RTL-u Danas, Štromar je još jednom ponovio kako je šokiran cijelim slučajem.

"To je sigurno nedopustivo, zato smo odmah sve prijavili. U slučaju da je gospodin Žunić kaznenim dijelom došao do stana, siguran sam da će DORH dalje pokrenuti da se taj stan vrati", rekao je Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već smo pokrenuli rasvjetljavanje slučajeva i za koji dan ćemo, siguran sam, imati informacije je li još netko u Agenciji na taj ili neki drugi način došao do POS stana. POS je bio i prije mene, on je sad, bit će i poslije mene. Moram zahvaliti i vašoj novinarki. Ovim načinom ćemo očistiti post", dodao je Štromar.

Razgovarao je i s predsjednikom Vlade, koji također nije bio zadovoljan: "Sigurno da nije, zajedno smo zaključili da moramo brzo reagirati i evo, ja sam odmah sve prijavio. Sutra ćemo imati novog direktora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odobrenje je Žuniću potpiso bivši Direktor APN-a Slavko Čukelj, u međuvremenu je dao otkaz i prijavio se na natječaj u - Ministarstvu graditeljstva.

"Imali smo natječaj, on se prijavio, zaposlen je negdje sredinom siječnja. Ali, isto tako, DORH mora mora rasvijetliti i njegovu ulogu u slučaju", poručio je Štromar, dodajući da on s Čukeljom nije razgovarao: "Ja sam jučer vidio kompletno cijeli ugovor i proslijedio DORH-u da vidi koje su bile okolnosti. To će ipak tražiti isntitucija kojoj smo sve prijavili i koja ima veće ovlasti i ingerencije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo