Čović mi šalje policiju jer mi je Bandić 'frend'

Šefa zagrebačke Čistoće sumnjiči se da je reorganizacijom odvoza smeća tu tvrtku oštetio za pola milijuna kuna.

12.2.2010.
12:21
VOYO logo

Interna revizija Zagrebačkog holdinga upozorila je predsjednika Uprave Ivu Čovića da ima razloga za smjenu i kaznenu prijavu protiv direktora Čistoće Marka Melčića, i to zbog sumnje da je tu tvrtku oštetio za više od pola milijuna kuna.

Jutarnji list doznaje da je prošli tjedan Melčića i poslovanje Čistoće istraživala zagrebačka policija, potaknuta člancima u Jutarnjem listu, kojima su prije malo više od dva mjeseca otkrivene malverzacije u toj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melčić je prošle godine u naseljima Sesvete i Botinec reorganizirao odvoz smeća: umjesto jednom na tjedan, počelo se odvoziti dva puta. Pritom je tu uslugu naplaćivao po cijeni koja vrijedi za dinamiku odvoženja smeća jedanput tjedno i time nanio golemu štetu svojoj tvrtki. Osim toga, potpisivao je ugovore protivne važećim odlukama Poglavarstva, zaposlenicima je tolerirao teške povrede radne dužnosti, a stipendirao je i zaposlenike suprotno propisima tvrtke.

U Holdingu uvjeravaju da je interna kontrola pronašla samo manje nepravilnosti u poslovanju te da nema razloga za smjenu, ali "da je Melčić pod povećalom i da izvidi traju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovićeva struja u Holdingu, pak, tvrdi da "Čović jedva čeka smijeniti Melčića", ali za to još nema opravdan razlog.

Službeni komentar, međutim, od glasnogovornika Dušana Vire nije se mogao dobiti jer mu "interna revizija nije bila dostupna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Melčić odbacuje ove optužbe, ali ga uopće ne iznenađuju. Priznaje da mu je poznato kako mu predsjednik Uprave Ivo Čović želi smjestiti.

"Očito je da me neće smijeniti kad taj prijedlog kod njega stoji već mjesec dana. Nisam krao novac, nego sam građanima omogućio jeftiniju uslugu, odnosno više usluge za isti iznos. To je politika tvrtke i to ćemo raditi i dalje. S druge strane, interna kontrola je dio Čovićeva tima. Meni su nakon valjda petog izvida rekli da je sve u redu. Čoviću su očito dali posve drugo mišljenje. Možda sam im trn u oku jer me na ovo mjesto postavio gradonačelnik Milan Bandić, ali ponavljam, zaista se ne bavim mutnim poslovima", kaže Melčić, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo