grubi pritisci MUP-a / CMS najavio konferenciju pa im MUP počeo dolaziti po kućama: 'Ako želite znati zašto nas traže, vidimo se!'

Image
Foto: eMedjimurje.hr

Konferencijom za medije obavijestit će javnost o najnovijim grubim pritiscima MUP-a na odvjetnički ured koji štiti prava izbjeglica, kao i na aktiviste i aktivistkinje organizacija

18.4.2018.
8:33
eMedjimurje.hr
VOYO logo

Are you Syrious? i Centar za mirovne studije za danas su najavili izvanrednu konferenciju za medije "Pritisci MUP-a na odvjetnike i organizacije koje štite ljudska prava" u 10 sati u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112c, Zagreb).

Kako su izvijestili, konferencijom za medije obavijestit će javnost o najnovijim grubim pritiscima Ministarstva unutarnjih poslova na odvjetnički ured koji štiti prava izbjeglica, kao i na aktiviste i aktivistkinje organizacija koje pružaju pravnu i humanitarnu zaštitu izbjeglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnjih 10 dana naše organizacije i odvjetnici su pod intenzivnim pritiskom MUP-a čije metode vršenja pritisaka narušavaju vladavinu prava u Republici Hrvatskoj kao i neka od temeljnih prava, ne samo izbjeglica već i građana RH.

Također ćemo se osvrnuti na situaciju u kojoj se nalazi obitelj poginule djevojčice Madine, poglavito nakon izdavanja privremene mjere Europskog suda za ljudska prava, kao i na uvjete drugih obitelji u detenciji u Tovarniku", naveo je CMS na svojim stranicama. Osobe koje će govoriti na konferenciji su Ivo Jelavić iz Odvjetničkog društva Jelavić i partneri, odvjetnica obitelji djevojčice Madine Sanja Bezbradica Jelavić, Tajana Tadić iz Are You Syrious? te Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je jučer Centar za mirovne studije objavio da im MUP upravo dolazi po kućama i zove ih na obavijesni razgovor u postaju u Heinzlovoj - u isto vrijeme za kada je zakazana izvanredna konferencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo