ČLAN HDZ-A NAKON OTKAZA PROMOVIRAN U BLAGAJNIKA: / 'Trebao nam je čovjek'

Image
10.1.2017.
9:56
VOYO logo

Aktivni član HDZ-a iz Delnica Gordan Tomac 11. kolovoza je zaposlen na određeno vrijeme u HAC-ONC-u. Posao je dobio, kako ondje pojašnjavaju, zbog većeg prometa na autocestama i time povećanog opsega posla, a radio je na infotelefonu. Kad se stanje na cestama "smirilo" 6. prosinca Tomac je dobio otkaz, a potom je posljednjeg dana prošle godine ponovno zaposlen u istoj tvrtki, ali ovaj put na mjestu blagajnika u Tehničkoj jedinici naplate cestarina Rijeka – Rupa – Most Krk. Ovaj put ugovor mu vrijedi do 31. ožujka, a pravdan je osiguranjem optimalne protočnosti prometa na naplatnim postajama u standardnim i vršnim opterećenjima autoceste.

Tomac je tako bez javnog natječaja zaposlen na mjesto blagajnika iako taj posao prije nije radio. HAC-ONC inače, tvrde upućeni, pri zapošljavanju sezonskih blagajnika tražio je iskustvo rada na naplatnim kućicama od minimalno mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tvrtki, pak, navode kako je Tomac na infotelefonu zaposlen putem javnog natječaja, a da su ga sada zaposlili jer su brojni blagajnici sada krenuli na godišnje odmore, za koje su ih molili da ne koriste tijekom ljeta, te zato što su mnogi od njih na bolovanjima. Kao argument za zapošljavanje Tomca navode i da je dionica na kojoj je on zaposlen turistički orijentirana te je sve ovo vrijeme na njoj pojačan promet. U HAC-ONC-u kažu da su zbog toga sedmorici blagajnika na toj dionici produljeni ugovori o radu do 31. ožujka, a da se Tomac radom na infotelefonu detaljno upoznao i sa sustavom naplate cestarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo