ČITATELJI NET.HR-a O MINISTRIMA NA KOMEMORACIJI: / 'Država koja ovako odaje počast osuđenom zločincu osuđena je na propast'

Image
Foto: PIXSELL
12.12.2017.
7:02
PIXSELL
VOYO logo

Jučer je u Zagrebu održana komemoracija za generala Slobodana Praljka koji je izvršio samoubojstvo u sudnici Haškog suda nakon presude u slučaju Prlić i drugi, a osim brojnih građana iz svih dijelova zemlje, u Lisinski su stigla i dvojica ministara iz Vlade Andreja Plenkovića.

Ministri nisu htjeli reći jesu li tamo privatno ili u ime države

Iz redova trenutačno vladajućih na komemoraciju su došli ministar obrane Damir Krstičević te ministar branitelja Tomo Medved. Ministar branitelja nije želio otkriti je li ondje privatno ili kao predstavnik države, dok ministar Krstičević nije htio dati izjavu novinarima. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije bila na komemoraciji, kao ni predsjednik Vlade Andrej Plenković, što su predstavnici Hrvatskog generalskog zbora ocijenili lošim potezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anketi smo pitali čitatelje jesu li se dvojica ministara trebali pojaviti na komemoraciji Slobodanu Praljku. Svoj je glas u anketi dalo gotovo 2000 osoba, od kojih 69,33% smatraju da ministri nisu trebali doći na komemoraciju, dok je 30,67 posto osoba u anketi reklo da su se Medved i Krstičević trebali pojaviti na komemoraciji u Lisinskom.

Image

NA KOMEMORACIJI PRALJKU I DVA MINISTRA VLADE RH: ‘Krstičević je došao u zadnji tren, izašao prije kraja i odbio dati izjavu’ [ANKETA]

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA KOMEMORACIJI PRALJKU I DVA MINISTRA VLADE RH: /

'Krstičević je došao u zadnji tren, izašao prije kraja i odbio dati izjavu' [ANKETA]

Image
NA KOMEMORACIJI PRALJKU I DVA MINISTRA VLADE RH: /

'Krstičević je došao u zadnji tren, izašao prije kraja i odbio dati izjavu' [ANKETA]

'Trebao je doći cijeli državni vrh'

U komentarima neki smatraju da je u redu što su ministri došli na komemoraciju umrlom generalu i ističu da je tako trebao postupiti cijeli državni vrh, dok drugi kažu da državnom vrhu ni ministrima tamo nije bilo mjesto jer je sud Praljka osudio kao ratnog zločinca.

'Da, trebali su doći i ne samo oni nego cijeli državni vrh i biti dosljedni izjavama koje su davali na dan izricanja presude, uključujući i Plenkovića i Kolindu. Na žalost, opet su se posuli pepelom i kao i uvijek povukli pod pritiskom i ucjenjivačkom retorikom. Davno je B. Bušić rekao: "Ubijaju nas, kradu nas, protjeruju nas, ali svejedno jednog dana ćemo dobiti svoju vlast, svoju državu, a onda ćete vidjeti kako se laže, krade i protjeruje", napisao je jedan čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Da je hrvatska Vlada bila bi na komemoraciji generalu Praljku, niti imaju hrabrosti, a ni volje oduprijeti svemu što muči i uništava ovaj hrvatski napaćeni narod. Umjesto da im se odupru oni koaliraju s avetima samo da bi ostali na vlasti. Sramota', napisala je jedna čitateljica.

Image

Neki ipak smatraju da nitko iz Vlade nije trebao doći s obzirom na presudu Haškog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ministri tamo nemaju što raditi'

'Nije se trebao pojaviti nitko normalan', jedan je od komentara.

'Ministri tamo nemaju što raditi ako Hrvatska priznaje Haški sud.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image

'Država koja na ovakav način odaje počast osuđenom zločincu i ratnom profiteru je osuđena na propast, Praljku je vjerojatno proradila savjest nakon presude jer se sjetio svega - od zločina, konc. logora do otpuštenih radnika Chromosa...', jedan je od komentara.

Image

Neki ipak smatraju da je izbor na pojedincu, bez obzira pripada li Vladi ili ne, jer je komemoraciju organizirao Hrvatski generalski zbor, a ne Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam otkud vam pravo prozivati bilo koga tko je došao na komemoraciju. Komemoraciju je organizirao Hrvatski generalski zbor, a ne Vlada. Svatko tko je htio doći došao je svojom voljom. Aktualni ministri koji su došli, nisu poslani sigurno od Vlade, nego kao pojedinci i suborci generala Praljka', napisala je jedna čitateljica.

Image

'Sve te cirkusalije samo produbljuju podjele i šire mržnju'

Neki od komentatora smatraju da nije bitno tko je došao, a tko ne, i da je sve to zapravo samo produbljivanje podjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nažalost, sve te cirkusalije (ne po želji pokojnika) su u funkciji produbljivanja podjela i širenja mržnje', napisala je jedna čitateljica.

Image

Osim ministara Medveda i Krstičevića, na komemoraciju su došli i Đuro Glogoški, Marko Perković Thompson, Nadan Vidošević te Milijan Brkić, Luka Bebić i Josip Lučić. Iako ih se očekivalo, generali Gotovina, Čermak i Markač ipak nisu došli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo