PATROLE PO ZAGREBU / Znate li kada vam pauk može dignuti auto? Doznali smo i koliko će vas opaliti po džepu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iz Zagrebparkinga su za Danas.hr kazali da se u prosjeku zaprimi između 50 i 80 takvih poziva dnevno

Maša Ilotić Šuvalić

Maša Ilotić Šuvalić

Od politike... pa do morskih pasa i gnjuraca - sve u jednom. Etika joj je na prvom mjestu

21.4.2024.
7:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Problem s parkiranjem u Zagrebu već je dobro poznata tema. Gužve u prometu svakodnevne su, automobila je sve više, a poseban problem je povećanje prometa s jednog kraja grada na drugi. Često imamo prilike vidjeti pauke koji voze naseljima kako bi dignuli nepropisno parkirana vozila koja građani prijavljuju.

Iz Zagrebparkinga su za Danas.hr kazali da broj poziva koje im građani upućuju sa zahtjevom za premještanjem vozila je postojan. U prosjeku se zaprimi između 50 i 80 takvih poziva dnevno. Sami broj premještanja vozila manji je u ljetnim mjesecima za vrijeme trajanja godišnjih odmora, a povećan prilikom većih događanja u gradu. Zagrebparking u prosjeku mjesečno premjesti 1090 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NI PAUKA SE NE BOJE /

Parking u Zagrebu je noćna mora. Stručnjak: 'Hitno trebamo ukinuti karte po zonama. Evo i zašto'

Image
NI PAUKA SE NE BOJE /

Parking u Zagrebu je noćna mora. Stručnjak: 'Hitno trebamo ukinuti karte po zonama. Evo i zašto'

A koliko košta ako vam 'dignu' automobil?

Cijena za uslugu premještanja osobnih automobila do 1.500 kg mase praznog vozila, motocikla i mopeda iznosi 66,36 eura, dok je cijena premještanja osobnih automobila preko 1.500 kg mase praznog vozila 106,18 eura. Posebno se naplaćuje i 'čuvanje' automobila po danu, a tu je i započeta radnja premještanja, točnije dolazak pauka.

Iz Zagrebparkinga dodali su da je cjenik premještanja vozila dostupan je na mrežnoj stranici Zagrebparkinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ne smijete raditi ako ne želite da vam dođe pauk

Najčešći prekršaji i razlozi premještanja vozila su zaustavljanje ili parkiranje vozila na nogostupu tako da pješak prilikom kretanja mora zbog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu, odnosno ako je slobodan prolaz između parkiranog vozila i zgrade manji od 100 cm.

Drugi najčešći razlog premještanja vozila je u slučaju onemogućavanje pristupa parkiralištu drugom vozilu ili onemogućavanje izlaska iz parkirališta nekom već parkiranom vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i parkiranje ispred kolnog ulaza, ispred i na vatrogasnim i drugim komunalnim i javnim prolazima i prilazima, parkiranje na mjestima rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom te zaustavljanje ili parkiranje na obilježenom pješačkom prijelazu, pješačkom otoku i pješačkoj zoni.

POGLEDAJTE VIDEO: Vjetar lomio grane u Zagrebu i Osijeku: 'Otvorio sam prozor i imao što za vidjeti...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo