ako treba, Vlada će intervenirati / Cijene goriva će biti još niže? Plenković: 'Razgovarao sam s ministrom Filipovićem...'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Sutra je izračun, mi ćemo ponovno intervenirati i donijeti odluke', rekao je premijer

22.7.2022.
17:13
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak kako bi cijene goriva trebale dodatno pasti te je najavio da će Vlada ponovno intervenirati ako takvu mogućnost pokaže izračun cijena goriva, koji se objavljuje sutra. 

“Vlada intervenira svaka dva tjedna, sad kako vidim, po ovome što sam maloprije razgovarao s ministrom Filipovićem, čini se da bi cijene goriva mogle biti još niže”, rekao je Plenković u izjavi medijima na Hvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je maloprije razgovarao s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem te da bi, prema informacijama koje čuje, cijene goriva trebale dodatno pasti. 

“Ako se to pokaže, sutra je izračun, mi ćemo ponovno intervenirati i donijeti odluke na telefonskoj sjednici u ponedjeljak”, rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na vapaje malih distributera energenata, koji su od Vlade zatražili rješenje problema s gorivom, istaknuvši da su “mali distributeri na nogama, kao i svi drugi”, a da su njemu kao premijeru, bitni hrvatski građani i hrvatsko gospodarstvo.

Image
priopćenje udruge /

Mali distributeri goriva: 'Nova Vladina Uredba djelomično pomaže, ali ne nudi dugoročno održivo rješenje'

Image
priopćenje udruge /

Mali distributeri goriva: 'Nova Vladina Uredba djelomično pomaže, ali ne nudi dugoročno održivo rješenje'

Komentirao je i izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o tome da je SDP zaslužan za izgradnju Pelješkog mosta, te je na tu tvrdnju odgovorio da Milanović onda misli i da je SDP zaslužan i za ulazak u eurozonu, članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, ulazak u Schengen…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neka, meni je drago, ovo je sve u biti ostvario SDP, uključivši i ovaj gat. Živio SDP”, poručio je ironično Plenković. 

Istaknuo je i da je sve spremno za svečano otvorenje Pelješkog mosta u utorak, na koji su pozvani svi državni dužnosnici, uključujući i Milanovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi su pozvani, svi državni dužnosnici, svi saborski zastupnici, ovo je državni događaj, državnog karaktera, jednom u povijesti. Mi smo široki što se toga tiče”, poručio je Plenković koji je danas nazočio otvorenju  vanjskog veza u luci Sućuraj na Hvaru.

Riječ je o projektu vrijednom više od 35 milijuna kuna, koji je financiran dijelom sredstvima EU, dijelom državnog proračuna te dijelom proračuna Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo