svi pokušavaju pomoći / Cijelo Vrpolje spas za Tomislava traži u molitvi: 'Samo ljubav može pobijediti'

Vrpoljčani ne daju tjeskobi da ih obuzme. Zato su zajedno u molitvi za dobre vijesti i Tomislavov povratak

9.8.2015.
18:41
VOYO logo

Cijelo Vrpolje spas za Tomislava Salopeka traži u molitvi. Zbog nepravde je, kažu sumještani, Tomislavova sudbina neizvjesna.

"Samo ljubav može pobijediti i s one strane. Molimo se zato da i u te duše uđe malo milosti Božje, da ih dotakne", rekla je Terezija Bogdanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi pokušavaju pomoći. Ankica Lukač kaže da je kao majka morala nešto učiniti, pa je zvala egipatsku ambasadu s kojom je obitelj otprije u kontaktu. 

"Rekla sam da mi u Slavoniji, cijeloj Hrvatskoj, činimo sve što možemo da mu se pomogne. I molimo se za njega, a duboko se nadamo da bi oni mogli nešto učiniti. I u tom smislu sam zamolila za pomoć. Oni su rekli da se čujemo u ponedjeljak", ispričala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprug Slavko izrađuje Križni put s postajama po cijelom svijetu, a jedna će biti upravo u Egiptu, kaže, ima simbolike s Isusom. 

"On je otišao sa svojom obitelji u Egipat. Tamo je sapasio svoj život, a naš dragi Tomislav je iz prevelike ljubavi prema svojoj obitelji otišao daleko trbuhom za kruhom, da skrbi o njima", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A obitelj je u šoku. Izolirali su se. 

"To je normalno, to je njihov sin. Tu mu je žena. Ta su djeca mala. Djeca ne znaju. Starije dijete pita majku: gdje je tata? Mama nema što reći osim suza", rekao je Tomislavov prijatelj Nebojša Palac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazio je i odlazio Tomislav puno puta i prije je bio u opasnosti, dodaje Nebojša.

"Nije djelovao uplašeno. Bio je jednom bježao iz Libije na zadnji avion, gdje se, hvala Bogu, izvukao", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tome se Vrpoljčani nadaju i sada. Tjeskobi ne daju da ih obuzme. Zato su zajedno u molitvi za dobre vijesti i Tomislavov povratak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo