Cijela Varšavska smrdi po pokvarenim jajima!

Varšavskom ulicom u centru Zagreba širi se nesnosan smrad, a zaposleni u blizini očajnički traže izvorište neugodnog mirisa.

20.1.2012.
14:41
VOYO logo

Provjeravanje kotlovnica i zavirivanje u šahtove kanalizacija nije pomoglo – u blizini Kina Europa i obližnjih kafića u Varšavskoj cijeli dan širi se smrad pokvarenih jaja.

Zaposlenici u obližnjim uredima muku muče s njim jer, kako tvrde, neugodan miris je tako intenzivan da im se uvlači kroz prozore smještene na katu, a brine ih, kažu nam, može li plin koji se oslobađa iz "podzemlja" eksplodirati ili naškoditi njihovom zdravlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskom zavodu za javno zdravstvo za Danas.hr poručili su da je za to nadležan Državni ured zaštitu i spašavanje, "kojemu se osobe iz zagađenog područja moraju obratiti prije nego im se od smrada onesposobi osjetilo njuha, što se zna dogoditi nakon nekog vremena ukoliko ste izloženi".

Smrad pokvarenih jaja karakterističan je za sumporovodik

"Da, smrad pokvarenih jaja je karakterističan za sumporovodik, no bez izlaska na teren ili barem osnovnih informacija od strane DUZS-a ne mogu vam takvo što tvrditi", kazali su nam u Zavodu Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, neugodni mirisi ipak nisu nisu uvjetovani curenjem plina.

"Nakon što su naše ekipe u tom dijelu grada utvrdile da nema curenja plina, rad je prepušten ostalim službama", izjavio je Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s kanalizacijom

Nesnosan smrad po pokvarenim jajima koji se širio užim središtem Zagreba najvjerojatnije su uvjetovali problemi s kanalizacijom. No, dok nadležne službe još rade provjere na terenu, najveći strah stanovnika srca metropole ipak je ublažen – iako se zbog smrada sumnjalo odmah na curenje plina, nema osnove za ovu bojazan, ističu iz Plinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo