Četvrtina Skupštine traži smenu Obradovića

Akciju “Kec iz vladanja” za dva dana podržalo 5.000 građana

26.6.2013.
15:55
VOYO logo

Više od 60 poslanika opozicije u Skupštini Srbije potpisalo je inicijativu za smenu ministra prosvete Žarka Obradovića koju je pokrenuka Liberalno demokratska partija, prenosi agencija Beta.

Poslanik LDP-a Miljenko Dereta kaže da se još čeka da se inicijativi za smenu ministra prosvete pridruže poslanici Demokratske stranke Srbije i da će potom zahtev za stavljanje na dnevni red tog pitanja biti predat predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Već imamo dovoljno glasova poslanika. Čekamo da se priključe poslanici DSS i onda ćemo zahtev podneti predsedniku Skupštine - rekao je Dereta.

Kao razlog za smenu ministra prosvete Žarka Obradovića naveo je ne samo poništavanje male mature zbog curenja testova iz srpskog jezika i matematike, već i loše rezultate koje su đaci postigli na tim testovima, a koji su slabiji nego prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsednik poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da minister prosvete Žarko Obradović mora da ode sa tog položaja.

Stefanović smatra da Obradović ne bi trebala da ostane na toj funkciji nakon najavljene rekonstrukcije vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da podsetimo, Trojka se priključila akciji "Kec iz vladanja", koju je pokrenuo Istinomer, a koja za cilj ima smenu ministra prosvete Žarka Obradovića. Za samo dva dana svoju podršku je dalo skoro pet hiljada građana.

Sve "uspehe" Obradovića otkad je na poziciji ministra prosvete možete pogledati ovde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativu za smenu Obradovića do sada su podržale i brojne organziacije civilnog društva: Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Beogradski centar za ljudska prava, Centar modernih veština, Dokukino, Edukacioni centar Leskovac, Građanske inicijative, Proaktiv, YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava, Secons- Grupa za razvojnu inicijativu, Centar za praktičnu politiku, Urban In, Sretenje, Biro za društvena istraživanja, Zeleni krug, Forca.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo