TRAGEDIJA NAKON OLUJE / Poznat je uzrok smrti četvrte žrtve stravičnog nevremena: 'Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačke su bolnice, prema podacima ministarstva zdravstva, zbrinule više od 130 pacijenata, a hospitalizirano je njih 15

20.7.2023.
10:27
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Vatrogasac, koji je umro tijekom intervencije dok je raščišćavao posljedice strašne oluje koja je jučer poharala kontinentalnu Hrvatsku, najvjerojatnije je preminuo prirodnom smrću, od srčanog udara, doznao je Jutarnji list iz Ravnateljstva civilne zaštite. Još uvijek nema službenih potvrda, a nesretni vatrogasac bio je na terenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Hrvatska vatrogasna zajednica HVZ-a priopćila je u četvrtak da je sinoć za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju preminuo pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik Zvonko Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vatrogasna zajednica i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izražavaju iskrenu sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasca. "Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio. Neka mu je laka hrvatska gruda", priopćeno je iz HVZ-a.

On je, tako, postao četvrta žrtva stravičnog nevremena koje je pogodilo Hrvatsku. Osim nesretnog vatrogasca, podsjetimo, još su dvojica muškaraca poginula u Zagrebu, jedan na Žitnjaku u automobilu, a drugi kao pješak u Novom Zagrebu. Treća žrtva je muškarac koji je poginuo u kombiju na području Nove Gradiške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
APOKALIPTIČNI PRIZORI /

Ni najstariji Zagrepčani ne pamte ovakav kaos: Grad nakon oluje izgleda kao kulisa nekog jezivog filma katastrofe...

Image
APOKALIPTIČNI PRIZORI /

Ni najstariji Zagrepčani ne pamte ovakav kaos: Grad nakon oluje izgleda kao kulisa nekog jezivog filma katastrofe...

"Za svu trojicu nastradalih kobno je bilo drveće koje je srušio snažan vjetar", pišu kolege iz Jutarnjeg lista.

Nitko nije životno ugrožen

Zagrebačke su bolnice, prema podacima ministarstva zdravstva, zbrinule više od 130 pacijenata, a hospitalizirano je njih 15. Muškarac koji je pao zajedno s dizalicom preživio je - ima prijelom ruke, ali nije životno ugrožen. Ipak, zbog specifičnosti pada zadržan je u jedinici intenzivnog liječenja u KB-u Sveti Duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno pregledanih pacijenata je 38, a od toga je petero hospitaliziranih. Troje na lokaciji Vinogradska i jedan na Traumatologiji. Niti jedan od njih nije životno ugrožen", javljaju iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Liječnici na Rebru pregledali su 22 osobe, dvoje je zadržano na bolničkom liječenju, a jedan pacijent zadobio je teže ozljede. Na sreću, nitko nije životno ugrožen, a ozljede su, uglavnom, nastale udarcima predmeta koji su letjeli zrakom zbog siline vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo