Stravičan zločin / Četrnaestogodišnjak ubio prijatelja zbog video igrice, izbo ga nožem 27 puta: 'Glava mu je bila odsječena'

Image
Foto: shutterstock

Tužitelji traže da se zatvorska kazna poveća s dosadašnje tri i pol na petnaest godina

29.5.2019.
11:00
shutterstock
VOYO logo

Vasja Turda (14) sin ukrajinskog tajkuna, osuđen je na samo tri i pol godine zatvora za brutalno ubojstvo svog prijatelja Vajsa Popa. Motiv za krvavi zločin je izgubljena partija u video igricama.

Maloljetni Turda osuđen je da je 27 puta ubo nožem svog prijatelja Vasju Popa (15) a žrtva je pronađena sa gotovo odsječenom glavom, prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zbog igrice

Naime, ukrajinski tajkun kupio je svom som sinu 5D računalne igre u vrijednosti 22.000 eura. Tinejdžer je pozvao kod se be svg prijatelja kako bi mu pokazao svoju novu tehnologiju. Nekoliko sati kasnije, Vasja Pop je pronađen mrtav sa prerezanim vratom i mnoštvom ubodnih rana po tijelu.

U izvještajima piše kako je Turda napao svog prijatelja dok su se igrali na drugom katu luksuzne vile. Pop je krvav i teško povrijeđen pokušao pobjeći, a Turda ga je natjeravao s nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Teško ubojstvo u pokušaju: Mrtav pijan ženu mlatio dovratnikom ulaznih vrata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije koje je policija zabilježila na mjestu nesreće pokazuju da je bilo krvi na sve strane, a cijela blagavaona i stepenište bili su prekriveni krvlju. Dječakovo tijelo pronašla je baka ubojice.

Traže povećanje kazne

"Ubio je mog sina nožem. Imao je 27 ubodnih rana, glava mu je bila skoro odsječena. To je bio prvi ubod, rekli su stručnjaci, a onda se iživljavao nad tijelom moga sina", rekao je kroz suze otac ubijenog dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vasja Turda, čiji je otac bogati biznismen osuđen je za ubojstvo počinjeno u žarsu strasti. Na sudu je rečene kako je žrtva "izazvala" napadača teškim uvredama. Tužitelji traže da se zatvorska kazna poveća s dosadašnje tri i pol na petnaest godina.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo