CESTO SE SVADATE SA SUSJEDIMA, BOLJE NEMOJTE / Dobar odnos zlata vrijedi

Samozastitno ponasanje vlasnika stanova i obiteljskih kuca cini vise od 80 posto uspjesne prevencije protiv krada i provalnih krada.

14.3.2015.
21:20
VOYO logo

U ovoj je jednoj recenici Tomo Andrasevic iz Odjela za prevenciju Policijske uprave osjecko-baranjske sazeo bit svoga predavanja o temi 'Prevencija provalnih krada u domove'.

Ne ostavljajte 'mamce' Krade i provalne krade su najzastupljenija kaznena djela u Osijeku i Osjecko-baranjskoj zupaniji, ali i na razini cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, dobro je sto na podrucju nase ingerencije nitko pri tome nije stradao", naglasio je Andrasevic, javlja Glas Slavonije.

Dakle, on je apelirao na sve vlasnike na potrebu samozastitnog ponasanja, sto prije svega podrazumijeva neostavljanje 'mamaca' - poput otvorenih prozora ili balkonskih vrata bez nadzora, kljuceva ispod otiraca ili poruka da odredeno razdoblje niste kod kuce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite dobri sa susjedima

"U zgradama je tako iznimno vazno imati protuprovalna vrata, koja mogu u startu odbiti potencijalnog pljackasa. Njih je znatno teze obiti od vrata s cilindricnom bravom. No prije svega, apelirao bih da imate dobar odnos sa svojim susjedima. Oni smiju znati da ste otisli na godisnji, ali nema potrebe da to zna i cijela zgrada", savjetuje Andrasevic.

Upozorava da nije nuzno svakome otvarati vrata, te da ne treba pustati nepoznate da udu u stan ili kucu, posebice ako ih je dvoje ili vise od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo