VAŽNO JE ZVATI SE TOMAŠ / ČEŠKA

Image

Češki izbornik Michal Bilek bio je prisiljen pomladiti momčad, a novim klincima uspješno je pridodao klase poput Rosickog, Baroša ili Čeha. Na tom tercetu svakako će biti i najveći teret odgovornosti.

21.5.2012.
19:55
VOYO logo

U svježem sjećanju svih ljubitelja nogometa i dalje je 95. minuta finalne utakmice na EURO-u 1996. u Engleskoj. OliverBierhoff te je večeri na Wembleyju bio miljenik sreće, iako je ušao s klupe postigao je dva pogotka i donio naslov Nijemcima.

Golijat je ipak nadvisio Davida. Ostatak nogometne Europe, oduševljen onime što su pokazali tijekom prvenstva, ronio je krokodilske suze zajedno s neutješnim Česima. Poborski, Berger, Nedved i društvo tog su ljeta podsjetili na slavne dane čehoslovačkog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davne 1976. osvojili su naslov prvaka Europe, a još su u dva navrata završili natjecanje na trećem mjestu. Otkako se 1993. godine raspao savez dviju zemalja, Česi nisu propustili niti jednu smotru najboljih europskih reprezentacija. Osim već spomenutog srebra u Engleskoj, Česi su briljirali i u Portugalu gdje su ih u polufinalu izbacili budući prvaci Grci.

Image
Foto: PIXSELL

Poput Hrvatske, i Česi su kroz dodatne kvalifikacije osigurali nastup u Poljskoj i Ukrajini. Svrstani su u skupinu zajedno sa Španjolskom pa su brzo zaboravili snove o direktnom plasmanu koncentrirajući se na borbu za drugo mjesto. U teškoj borbi sa Škotskom ipak su uspjeli stići do playoffa i okršaja sa Crnogorcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hit prošlih kvalifikacija rutinirano su izbacili sa dvije pobjede bez primljenog gola. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP 2010. i ranog ispadanja na prošlom EURO-u, izbornik MichalBilek bio je prisiljen pomladiti momčad, a novim klincima uspješno je pridodao klase poput Rosickog, Baroša ili Čeha. Na tom tercetu svakako će biti i najveći teret odgovornosti.

RASPORED:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka - Rusija, 8. lipnja

Češka - Grčka, 12. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka - Poljska, 16. lipnja

POPIS IGRAČA:

Vratari: Petr Čech (Chelsea), Jaroslav Drobny (Hamburg), Tomas Grigar (Teplice), Jan Laštuvka (Dnipro Dnipropetrovsk),

Obrana: Theodor Gebre Selassie (Liberec), Roman Hubnik (Hertha Berlin), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Cesena), František Rajtoral (Viktoria Plzen), Tomaš Sivok (Besiktaş), Marek Suchy (Spartak Moskva),

Veznalinija: Tomaš Hübschman (Šahtar), Petr Jiraček (Wolfsburg), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Milan Petržela (Viktoria Plzen), Vaclav Pilar (Viktoria Plzen), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Jan Režek (Anorthosis Famagusta), Tomaš Rosicky (Arsenal),

Napad: Milan Baroš (Galatasaray), David Lafata (Jablonec), Tomaš Necid (CSKA Moscow), Tomaš Pekhart (Nürnberg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo