GOTOVA AGONIJA / Česi poslali obvezujuću ponudu za Uljanik! 'Takav partner je poželjan, ako ne i jackpot'

Image

'Netko je valorizirao sve ono što smo u protekle dvije godine podignuli iz pepela i postavili na noge i stavio cijenu na to', u Danasu je komentirao Samir Hadžić, direktor Uljanik Brodogradnje 1856

9.11.2022.
16:42
VOYO logo

Uljanik kupuju - Česi! U pulsko brodogradilište, kao i u Vladu, češki holding koji je već preuzeo grupaciju Đuro Đaković, poslao je obvezujuću ponudu. Uljanik Brodogradnja 1856 jedina je preostala tvrtka iz nekadašnjeg diva iz Pule, a cijena je 155 milijuna kuna. Česi najavljuju nastavak brodogradnje u tvrtki koja trenutačno zapošljava oko 500 radnika.

Ishod ponude ovisit će o rezultatima dubinskog snimanja tvrtke, a informacije i detalje u RTL-u Danas Maji Brkljači iznio je Samir Hadžić, direktor Uljanik Brodogradnje 1856:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključna je ponuda, netko je valorizirao sve ono što smo u protekle dvije godine iz pepela podignuli i postavili na noge i stavio cijenu na to. Po meni je cijena fer i korektna. Naravno o tome će odlučiti vlasnik, a to je brodogradilište u stečaju čiji je najveći vjerovnik Republika Hrvatska. U drugom dijelu je i 42-postotni i direktni vlasnik Republika Hrvatska. Zadovoljan sam ponudom. Što je kvalitetniji ponuđač i ponuda to je dokaz da više vrijedite i eventualno se nadam i drugim ponudama koje će konkurirati. Ako ne, i ova je po meni zadovoljavajuća", kazao je Hadžić pa dodao da je cilj zaposliti više ljudi.

"Očekujemo da će se poslovi raširiti. U ovom kontekstu gdje vam je većinski vlasnik stečaj teško je napredovati. Napravili smo 120 posto u mogućnostima koje imamo. Vrijeme je za krenuti dalje, ako će se ići dalje. Jedan takav partner koji je CE Industries ili netko tako jak bi bio, u najmanju ruku, poželjan. Ako ne i jackpot, da ne kažem to na takav način", kazao je Hadžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kada će biti poznata odluka je li ovo opstanak brodogradnje u Puli, odgovara:

"Uljanik je brodogradilište, luka je brodograđevna luka, koncesija je za brodogradnju tako da onaj tko kupi udjele u firmi- brodogradnja će biti nazivnik. Sve ovo ostalo, Uljanik je polivalentan. Proizvodio je i motore i vitla i sve ono što je trebalo za brod tako da to može proizvoditi sutra i za sebe i za vanjske. Ono što je bitno naglasiti je ta će taj novac biti zaostale plaće iz prošlog Uljanika za stečaj. To će zaokružiti nesretnu prošlost i dati nam bolju budućnost", zaključio Hadžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo