AVENATIJEVA STRANA PRIČE / Cesareov otac prije dvije godine gostovao na talijanskoj televiziji: pogledajte što je tada rekao o agoniji koju proživljava

Avenati je 2015. gostovao u talijanskoj emisiji koja se emitirala na prvom programu državne talijanske televizije zajedno s talijanskim povjerenikom za djecu Vincenzom Spadaforom, a pritom se emitirao i prilog o malenom Cesareu

28.6.2017.
13:14
VOYO logo

Pozornost hrvatske javnosti i medija privlači borba Nine Kuluz i Alessandra Avenatija za maloga Cesarea. Naime, nakon što je jučer odgođena predaja 7-godišnjeg dječaka iz Splita ocu koji ga je trebao odvesti u Italiju, svoj stav o čitavoj situaciji još je jednom iznijela gospođa Kuluz i gospodin Avenati.

Prema tvrdnjama gospođe Kuluz, njen bivši partner ju je zlostavljao zbog čega je sa sinom pobjegla iz Italije, dok je gospodin Avenati u intervjuu za Jutarnji list rekao kako se "djeca ne otimaju", aludirajući na odvođenje malog Cesarea u Split, te da je tijekom cijele godine pokušao vidjeti sina. Ipak, on i gospođa Kuluz dijele isto mišljenje oko jedne stvari - smatraju da su institucije zakazale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avenati se oglasio i na Facebooku te se pritom nije štedio. "Uhvatio sam se u koštac s 3.500 bijesnih Hrvata koji su protiv mene. Nisam vidio sina, ali neću odustati i predati borbu. Nina ima  30 tisuća sljedbenika, koji su žderači djece i muškaraca. Sad smo mi na redu, trebamo poazati da smo borbeniji od četiri milijuna Hrvata. Nas ima šezdeset milijuna, nećemo podviti rep", napisao je Avenati na Facebooku.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'Uhvatio sam se u koštac s 3500 bijesnih Hrvata. Talijana ima 60 milijuna, nećemo podviti rep!' 

>> Odvjetnik Nine Kuluz: 'Tražimo da sud po prvi puta vještači dijete što je potreba i obveza Hrvatske kada provodi međunarodne konvencije'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Nina Kuluz: 'Zahvaljujem svima, da vas nije bilo, moje dijete bi odveli i negdje bi vrištalo i zapomagalo upomoć'

>> Organizatorica sutrašnjeg prosvjeda: 'Institucijama je dovoljno pola sata da netko promijeni odluku, mi se iskreno tome i nadamo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku čitave situacije na površinu je isplivalo i Avenatijevo gostovanje u talijanskoj emisiji koja se emitirala na prvom programu državne talijanske televizije.  Naime, Avenati je tada u emisiji gostovao zajedno s talijanskim povjerenikom za djecu Vincenzom Spadaforom, a pritom se emitirao i prilog o malenom Cesareu u kojem se navodi kako, tada petogodišnji dječak, živi kao bjegunac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avenati je u prilogu rekao kako njegov sin ne zna što je vanjski svijet jer nikada nije bio slobodan. Također se navodi kako je Avenatijeva bivša partnerica u bijegu s Cesareom te da ih diljem Europe traži Interpol.

Voditelj je povjerenika Spadu upitao kako to da Italija nije u stanju vratiti ocu, tada 5-godišnjeg dječaka, na što je Spada rekao kako se nije postupalo prema sudskim presudama Hrvatske i Italije, te da se radi o velikoj neodgovornosti institucija. Spada je tada rekao kako bi se o Interpola trebale zatražiti informacije o istrazi te da će on osobno pitait Interpol zbog čega imaju toliko problema s pronalaženjem Nine Kuluz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avenati je rekao kako strahuje da njegov sin nema zdravstvenu skrb i da ima probleme jer mu ne dopuštaju da živi normalnim životom, a pritom je rekao kako sina mora vratiti u Italiju kako bi bio slobodan. Avenati je na kraju u emisiji izjavio kako dijete mora imati majku i da mu je bitno da dijete ima život kao i ostala djeca rastavljenih roditelja.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo