Centar Zagreba oblijepljen pozivima na linč Sanadera

U središtu Zagreba u ponedjeljak su primijećeni plakati sa slikom bivšeg premijera Ive Sanadera ispod kojeg stoji natpis 'ROPE' (uže).

7.2.2011.
21:33
VOYO logo

Fotografija plakata dostavljena Danas.hr-u snimljena je u Preradovićevoj ulici, a isti su plakati primijećeni i u Varšavskoj ulici. Budući da riječ uže asocira na uže za vješanje ili eventualno vezanje, svojom porukom ti plakati ne mogu biti drugačije shvaćeni nego kao poziv na linč bivšeg šefa Vlade. Zbog ovog slučaja kontaktirali smo i zagrebačku policiju u čijem Uredu za odnose s javnošću su nam rekli da slučaj još nije evidentiran, ali i da će poslati ophodnju kako bi provjerili navode.

"Ako pronađemo plakate prijetećeg sadržaja, postupat ćemo po zakonu, odnosno obavit ćemo izvide kako bismo došli do osobe koja ih je pustila u promet", kazao je za Danas.hr Zlatko Ancić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Sanader, zbog spominjanja njegova imena u brojnim korupcijskim aferama te zbog načina kojeg je odabrao za odlazak s vlasti, spada među najomraženije političare u Hrvatskoj, no to nikako ne bi trebao biti razlog da se poziva na njegov linč, što trenutno imamo priliku vidjeti u centru glavnog grada.

Štoviše, jedini civilizirani način utvrđivanja njegove odgovornosti za sve što mu se stavlja na teret je onaj pravni, pred sudovima hrvatskim i inozemnim. Taj je proces već počeo pred pravosudnim tijelima Austrije gdje se odlučuje i o zahtjevu za izručenje Sanadera Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo