'Centar otvaram 31. ožujka 2011., kad je i predviđeno'

Tomo Horvatinčić poručio je da ne odustaje od gradnje silazne rampe u Varšavskoj ulici.

30.5.2010.
11:10
VOYO logo

"Sve izdane dozvole za gradnju su konačne i mi po njima gradimo. Ni Gradska skupština, ni Hoto grupa, ni sam gradonačelnik ne mogu mijenjati izdane dozvole, a raditi izvan tih okvira bilo bi u suprotnosti za zakonima. Razgovor sa zastupnicima u Skupštini bio je načelan, a nije bilo govora o mijenjanju projekta. To vam je kao da igrate nogomet, a u 75. minuti naglo promijenite pravila igre. Sve teče po planu, odnosno nema odstupanja od projekta ni za milimetar", rekao je vlasnik Hoto grupe Tomo Horvatinčić za Jutarnji list.

arti-201005280718006Zagrebački poduzetnik demantirao je tako vijest kako traži kompromis i odustaje od rampe. Odbacio je i ideju dijela zastupnika u Gradskoj skupštini da odustane od bušenja Varšavske i smanji garažu za 300 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, njegov poslovno-stambeni komples proglašen je projektom od javnog interesa dijelom i zbog javne garaže (302 mjesta su javna, 106 ih je namijenjeno budućim vlasnicima stanova), garaža je već u potpunosti sagrađena, a ako bi se ona zatrpavala, odnosno ako bi se projekt krenuo mijenjati, golemu financijsku štetu snosili bi i Grad Zagreb i druge institucije koje su izdale konačne dozvole.

Promjena projekta mogla bi povući za sobom i raskidanje ugovora sa 40-ak stranih tvrtki, što bi bila međunarodna sramota, smatra Horvatinčić. Kaže i da kada bi se ostvarila ideja nekih zastupnika da se u podzemnu garažu u Varšavskoj 6 automobili spuštaju liftom, dogodio bi se upravo onaj efekt zbog kojega negoduju - Varšavska bi postala još prometnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvatinčić napominje i da je čak 82 posto poslovnih prostora već iznajmio stranim modnim tvrtkama, prenosi Jutarnji.

arti-201005280367006"Većina od 9000 četvornih metara već je iznajmljena poznatim stranim brendovima, od kojih će neki u Hrvatsku stići prvi put. Sve su to ugledne strane tvrtke, jedino će ugostitelji biti iz Hrvatske. Njihova imena ne smijem otkrivati jer su ugovori tajni. Stoga još jednom ističem da projekt ne možemo mijenjati. Da postoji neko drugo rješenje, bilo koji drugi način da se pristupi centru, kroz Gundulićevu ulicu ili nešto treće, mi bismo ga odavno projektirali", tvrdi vlasnik Hoto grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da su prosvjedi udar na investitore i poslodavce u Hrvatskoj i da se time stvara opća antipoduzetnička klima, što je pogubno za državu u ova recesijska vremena. Trenutačno je na projektu zaposleno 500 ljudi, a zaposlit ćemo ih još toliko. Siguran sam da će se ovi prosvjedi u budućnosti zaboraviti, a lifestyle centar će postati ponos Zagreba, i to već 31. ožujka 2011. godine kada je predviđeno njegovo otvaranje", najavio je Horvatinčić.

Prethodni članci:

arti-201005210433006 arti-201005240159006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo