Čekao šest sati da mu stave gips na slomljenu ruku!

Prije nekoliko dana 52-godišnji imotski ugostitelj Luka Đuzel, radeći nešto na svojoj kući, pao je s improvizirane skele postavljajući novogodišnji nakit i pritom slomio ruku.

23.12.2011.
12:15
VOYO logo

"Eto, tada nastaju problemi. Otišao sam u radiološku ambulantu u Imotski. Tamo vrata zatvorena i piše da rade svake druge subote, a inače tada samo snimaju zube. Vjerojatno, da su radili, možda bi mi i snimili ruku. No, nisam čekao, s prijateljem sam sjeo u auto i pravac Split", priča Đuzel.

Tamo ga je dočekala ogromna gužva, a ruka ga je sve jače boljela, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek oko 16.30 snimaju mi ruku, konstatira se lom i tek oko 17.30 stavljaju mi gips", priča svoju priču Đuzel.

Dakle, do gipsa i pregleda morao je čekati punih 6 sati! Nažalost, Đuzelov slučaj nije usamljen, on je ogledalo katastrofalnog odnosa prema pacijentima iz Imotskog, koji su do prve bolnice u Splitu udaljeni sto i više kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 60.000 ljudi niti jedna ambulanta?!

Tek oko 16.30 snimaju mi ruku, konstatira se lom i tek oko 17.30 stavljaju mi gipsRadiološka ambulanta, prema naređenju Županijskog doma zdravlja, radi utorkom i četvrtkom poslije podne i ponedjeljkom, srijedom i petkom ujutro.

Ako se u terminu njihovih zatvorenih vrata nešto dogodi, pa i prijelom maloga prsta, pacijent s uputnicom, često i putnim nalogom, kreće put Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Vrgoračka i Imotska krajina imaju s dijelom pacijenata iz susjedne Hercegovine oko 60 tisuća ljudi. No, ta brojka očito nije dovoljna da se zaposli jedan radiolog i stalno dežurstvo, kao i da se otvori gipsaonica i stručnjak za postavljanje gipsanih ovoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo