CRNI PETAK U HRVATSKOJ / 'Čekao sam od 4 ujutro da kupim Playstation, bio drugi na blagajni, a onda su mi rekli da su rasprodani'

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Links je sniženje najavio isključivo u svojoj poslovnici, a nije bilo ni online kupovine

24.11.2018.
10:27
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Da Crni petak i dalje nije ono što je u Americi, na svojoj je koži osjetio Trpimir Hohnjec. 

Ustao je rano ujutro prije zore i stigao već u 4.15 pred Links na zagrebačkoj Trešnjevci, koji je imao najave megapopusta za Black Friday. Htio je sinu kupiti Playstation 4, čija je cijena trebala biti snižena za 50 posto. Ispred njega je bio samo jedan čovjek i bio je uvjeren da će kupiti željeni proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je i da kupci ne mogu kupovati više proizvoda odjednom nego samo po jedan sniženi artikl. Također, Links je sniženje najavio isključivo u svojoj poslovnici, a nije bilo ni online kupovine.

U trgovinu je ušao u 8.01 sati. Čovjek ispred njega kupio je po grafičku karticu. No kad je Trpimir stigao na blagajnu, uslijedio je šok. Tražio je od prodavača jedan Playstatio 4, a on mu je hladno odgovorio da ih više nemaju. Nije bilo ni edicije Star Wars niti Spidermana koje je htio kupiti "za utjehu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to sam zbilja poludio. Kako je moguće da u jednoj minuti nestanu svi Playstationi i potom inzistirao da vidim voditelja poslovnice. Djelatnici su me uvjeravali da nema nikoga od šefova i da mi, nažalost, ne mogu pomoći. Bio sam ljut. Nije stvar u novcu, nego u principu. Da sam bio deseti ili petnaesti po redu, još bih i pomislio da nisam imao sreće, ali bio sam drugi! Tražio sam da mi pokažu račune prodanih Playstationa, što su odbili i ja sam otišao na posao potpuno razočaran, ljut i praznih ruku", priča Trpimir za Jutarnji list.

Svoju priču podijelio je na Linksovu Facebook profilu kako bi ostale upozorio ostale kupce na prijevaru. U petak kasnije popodne nazvao ga je direktor Linksa da se ispriča i kažu mu da  dođe do poslovnice Linksa na Trešnjevci i da ga čeka Playstation po sniženoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da sam istjerao pravdu, ali tko zna koliko je ovakvih slučajeva poput mojga", kaže Hohnjec. Kada je pitao direktora Linksa da mu objasni što se točno dogodilo to jutro, rekao mu je da ne može točno utvrditi i da djelatnici očito nisu bili najbolje pripremljeni za takvu gužvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo