ČEKAJU LI NAS STROŽE MJERE? / 'To ne ovisi o Stožeru...'; Ravnatelj Civilne zaštite objasnio što radi policija i što slijedi

Image
Foto: Pixsell

Ekipa RTL-a provela je dan s policijom i provjerila kakvo je stanje na zagrebačkom Jarunu

11.4.2020.
19:24
Pixsell
VOYO logo

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu na čelu s ministrom Davorom Božinovićem kazao je kako su zadovoljni ponašanjem građana te kako su brojke novozaraženih zbog toga ovako niske. No, ako dođe do gužvi u popularnim parkovima i okupljalištima poput Jaruna i Bundeka Stožer bi ta mjesta mogao zatvoriti.

Ekipa RTL-a Danas s policijom je obišla zagrebačko jezero Jarun kako bi provjerila pridržavaju li se građani uputa Stožera. Na Jarunu, Bundeku i Sljemenu ima ljudi, no svi se uglavnom pridržavaju mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL screenshot

Damir Trut

'O građanima ovisi hoće li biti strožih mjera'

Sve nadgleda policija i na svako sumnjivo grupiranje policajci izlaze iz automobila. Hoće li dakle doći do strožih pravila? Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut za RTL kaže:

"Ne bih se složio da o Stožeru ovisi hoće li biti strožih mjera, već o građanima i koliko se pridržavaju postojećih mjera. Nadziremo svakodnevno sve mjere, odnosno, sve objekte, koji bi trebali postupati i raditi sukladno mjerama. Znači, parkove, tržnice, trgovine, ugostiteljske objekte, pa i Jarun. Nismo spoznali neka veća kršenja mjera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i potencijalno zatvaranje Jaruna, Bundeka i Sljemena. "To ovisi o građanima i hoće li slušati donesene mjere. Preporuku koju stalno ponavljamo, da se ostane doma, ponovit ćemo i ovom prilikom. Nije zabrinjavajuće što su ljudi na zraku jer se pridržavaju mjera, drže razmak i nema skupina većih od pet osoba."

Image
POTRESNO PISMO KĆERI PREMINULOG: /

'Moj otac je žrtva začaranog kruga, nije bio zaražen. Zar nas je strah od virusa cijepio od ljudskosti?'

Image
POTRESNO PISMO KĆERI PREMINULOG: /

'Moj otac je žrtva začaranog kruga, nije bio zaražen. Zar nas je strah od virusa cijepio od ljudskosti?'

Najvažnije je pridržavati se mjera

Najvažnije je, ako se već izađe van, pridržavati se mjera. "Ali, najbolja mjera je ostati kod kuće. Naravno, može se izaći van, treba se izaći van. Psihički i fizički se treba držati na razini", naglasio je Trut. Komentirao je i kazne:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upozoravamo, u najvećoj mjeri. Ali, inspekcija i policija ispisuju kazne, zavisno od prekršaja koji je počinjen. Nisu to ogromne kazne i nije ih ogroman broj, što nam daje priliku da možemo održavati situaciju kakva je i dalje."

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo