Čedomir Jovanović: „Veći sam narkoman od Morisona i Hendriksa zajedno“

Rasprava u Skupštini o Himalajima, alko-testu i apokalipsi, na zakon zaboravili

26.8.2013.
17:57
VOYO logo

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović reagovao je danas na izjavu poslanice Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović koja je izjavila da bi trebalo uvesti alko testove u Skupštinu, piše Blic.

Joksimovićeva je to izjavila posle polemike između ministra pravde Nikole Selakovića i predsednika LDP-a. - Šta je idealan političar? To što imam četvoro dece, što sam ekonomski nezavisan. Ja se onda ne uklapam u to? Ja sam veći narkoman od Džima Morisona i Hendriksa zajedno i ronim i penjem se i sve to sa 40 godina. Dosta više sa tim! Mogu sve to da izdržim, ali to je previše bolesno za instituciju kao što je ova (Skupština). Sada još traže testove u Skupštini. Zamislite kako bi oni prošli. Ne moraju da duvaju, ima i drugih testova. Vi znate na koje mislim. Ako je noć crna, onda je dan sunčan, topao i beo - rekao je Jovanović. Joksimović je izazvala danas polemiku u Skupštini Srbije pošto je ocenila da "treba videti ko je od poslanika pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ko je putovao na Himalaje, Goč i Hvar, kome je Miroslav Mišković kupovao avionsku kartu, da li je potreban alko-test za poslanike i da li ministar zna da prevede na srpski ono što je pročitao - bile su udarne teme oštre polemike koja je obeležila današnje skupštinsko zasedanje o Predlogu izmena i dopuna Zakona o ministarstvima. Očekuje se da će rasprava trajati do ponoći. Za reč je prijavljeno još oko 40 govornika.

Zimovanje-letovanje na Karakorumu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva oštra polemika izbila je između lidera LDP Čedomira Jovanovića i ministra pravde Nikole Selakovića nakon Jovanovićeve kritike predloženih izmena zakona. Jovanovića je najpre poslanik sa liste SNS Marjan Rističević upitao koliko je koštalo njegovo "zimovanje-letovanje na Karakorumu", a ministar pravde je konstatovao da je "neozbiljno upućivati kritike sa Hvara, iz Pakistana ili sa Karakoruma, gde ski-pas košta više 80.000 evra". Jovanović je rekao da njemu "Mišković nije plaćao avion", a da dokle god radi ima novca da ga troši i da će ga trošiti kako hoće. -Neću valjda da idem na Romaniju -rekao je Jovanović, koji je zatim kritikovao Selakovićevo "reformisano pravosuđe".

Kasnije je, u obraćanju parlamentu vicepremijer i lider SNS Alksandar Vučić odbacio insinuacije Jovanovića da je vlasnik "Delte" Miroslav Mišković nekome u vladajućoj koaliciji kupovao avionske karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišković mi nije plaćao nikakve karte

-Garantujem svojim obrazom da Mišković nikada nije plaćao bilo kakve karte ni meni, kao ni bilo kome ko je meni blizak- rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polemiku se na kratko uključila i poslanica LDP Judita Popović koja je ministra upitala "koliko su koštale čokoladice kojima je častio haške zatvorenike" i "da li je Ratko Mladić jedan od kandidata za ministra".

Predsednik Srbije peče domaću rakiju, a poslanike teraju na alko test Zamenik šefa poslaničke grupe naprednjaka Zoran Babić nadovezao se na polemiku o Jovanovićevim putovanjima rekavši da je na Goču, gde je on boravio nekoliko dana, mnogo prijatnije nego na Himalajima i da mnogo manje košta. Raspravu o putovanjima Jovanović je pokušao da prekine poručivši svojim poslanicima da "planine prepuste njemu", a da preostalo vreme za raspravu "posvete raskrinkavanju vladajuće koalicije", ali i naprednjacima da ne propagiraju kako "predsednik Srbije Tomislav Nikolić peče domaću rakiju, a onda poslanike teraju na alko test".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu polemiku izazvala je potom poslanica SNS Jadranka Joksimović ocenivši da "treba videti ko je od poslanika pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata". -Hajde da vidimo ko je pod dejstvom alkohola ili drugih opijata, jer se ovako ne može raditi u skupštini. Nema drugog načina da se odgovori na iracionalnost i bezobrazluk koji možda i nisu deo pojedine ličnosti. Ja u to želim da verujem- rekla je Joksimović. Alko test i kvorum

U "priču" o alkoholizmu uključio se i šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović. -Da sprovedemo taj test nisam siguram da bismo imali kvorum- ocenio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sledeća polemika se vodila između Babića i Borislava Stefanovića. Srpska napredna stranka mora da reši krizu, nivoa i dubine apokalipse, koju joj je ostavila prethodna vlast, smatra Babić, dok šef poslanika DS Borislav Stefanović ocenjuje da će naprednjaci biti "jahači apokalipse".

Stefanović je na sednici parlamenta na kojoj se raspravlja o izmenama Zakona o ministarstvima rekao da je vlada premijera Srbije Ivice Dačića pala i da nije ostavila samo tigrove koje naprednjaci treba da jašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Dragana Glamočića, profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, predložiti za ministra poljoprivrede, a ekonomskog konsultanta Sašu Radulovića za ministra privrede. Vučić: "Nisam monstrum!"

Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini da je sit podmetačina svih vrsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, on je danas u parlament došao i kako bi mogao da odgovori onima koji od njega "hoće da naprave monstruma koji želi svu vlast u Srbiji". -Na kraju kada pogledate jedino sam se ja odrekao čitavog resora, niko drugi to nije želeo da uradi, a svi su ostali tobože mučenici koje ja negde davim, gušim, uništavam, a svi su mnogo dobri- rekao je Vučić. Vučić je izjavio da će prvi avion za aviokompaniju Er Srbija (Air Serbia) stići 27. oktobra. On je u Skupštini Srbije kazao da će Er Srbija sledeće godine u vlasništvu imati 10 novih aviona. -Mislim da je to dobro- istakao je Vučić. Planirano je da se o amandmanima na izmene Zakona o ministarstvima raspravlja u sredu, kada se očekuje i glasanje. Najavljeno je da bi o personalnim rešenjima u rekonstruisanoj vladi trebalo da se raspravlja u petak ili subotu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo