MAXIMUSA POSLAO U PENTAGON / Cave napisao scenarij za "Gladijatora"

Image

Konačno smo doznali zbog čega rukopis glazbenog genijalca nikad nije zaživio na filmskom platnu.

7.5.2009.
10:20
VOYO logo

Na internetu se pojavio scenarij Nicka Cavea za nastavak oskarovskog hita "Gladijator" koji ipak nije prihvaćen jer se legendarni glazbenik prilično zanio.

Naime, glavni problem skrivao se u činjenici da glavni lik Maximus umire na kraju filma pa nitko od angažiranih nije imao pojma kako ga "uskrsnuti". Cave je taj problem riješio bez problema -  prvo ga je spojio s rimskim bogovima koji su mu dali besmrtnost, potom ga vodio kroz povijest sve do Drugog svjetskog rata i rata u Vijetnamu, a čitavu priču okončao je u današnje vrijeme zaposlivši ga u Pentagonu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisanje scenarija slavi je kantautor prihvatio na inzistiranje redatelja Ridleyja Scotta i glavnog glumca Russella Crowea koji su smatrali kako će njihovom filmu dati jedan poseban štih. Nisu se prevarili, no u konačnici je Caveov rukopis ipak bio preposeban za ekraniziranje, barem što se Hollywooda tiče,

Australskom "princu tame" ovoj nije bio prvi kontakt za svijetom sedme umjetnosti -  ispred kamere prvi puta stao je još davne 1987. godine u klasiku "Nebo nad Berlinom", nakon čega se kao skladatelj, glumac i scenarist pojavio u dvadesetak naslova. Više sreće kao scenarist imao je 2005. u nadnaravnom vesternu "Proposition".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo