CARSTVO NAJMOĆNIJEG GAZDE U HRVATA: / Ivica Todorić raspolaže s bogatstvom vrijednim stotine milijuna - evo što sve posjeduje

Image
Foto: Pixsell

Imperij Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, procjenjuje se na stotine milijuna kuna.

16.3.2017.
9:58
Pixsell
VOYO logo

Bez obzira na financijsku krizu, Vlada RH tvrdi - Todoriću više neće pomagati jer su on i Uprava, kako su rekli Božo Petrov i Andrej Plenković, jedini odgovorni za stanje u toj kompaniji.

Image
ODLUČENO NA TAJNOM SASTANKU U VLADI: /

Država neće spašavati Agrokor, bijesni Todorić zaprijetio posljedicama

Image
ODLUČENO NA TAJNOM SASTANKU U VLADI: /

Država neće spašavati Agrokor, bijesni Todorić zaprijetio posljedicama

Nije sasvim poznato s koliko točno novca upravlja Todorićeva kompanija niti koliko zaista nekretnina ima u svojem vlasništvu, no zna se kako je riječ o desecima tvrtki koje posluju pod plaštom Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carstvo tvrtki i nekretnina

Todorić upravlja nekim od najvećih brendova i kompanija.

Primjerice, otvorenje proizvodno-turističkog kompleksa u koji je Agrolaguna uložila 35 milijuna kuna te zaposlila 40 ljudi. Tim je projektom obuhvaćena rekonstrukcija sirane Sir Laguna te obnova zgrade stancije Spin. Uređena je i nova kušaonica te je izgrađena cesta sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i Jamnica, najveći hrvatski proizvođač mineralnih voda i bezalkoholnih pića s tradicijom duljom od 180 godina. Jamnica prodaje i gaziranu mineralnu vodu i negaziranu vodu Janu, kao i ledene čajeve Jana Ice Tea.

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Ivica Todorić

Todorić ima i Mladinu, koja je najveći proizvođač pjenušavih vina i portugisca, mladog crvenog vina i vrhunskih vina linije Gaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesna industrija s više od 70 godina tradicije

Mesna industrija PIK Vrbovec vodeća je mesna kompanija u Hrvatskoj, ali i regiji. Ima više od 70 godina tradicije. Todorićeva je i solana Pag, najveći proizvođač morske soli u Hrvatskoj.

Vupik je jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Hrvatskoj, dok je Zvijezda, također Todorićeva, najveći proizvođač margarina, biljnih masti, majoneze i delikatesnih proizvoda na bazi majoneze u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi ne znaju za kompaniju A007, tvrtku koja je nositelj brenda Abrakadabra te je od svojeg osnutka u sklopu koncerna Agrokor. Stvorila je web shop specijaliziran za non food asortiman.

Konzum, Mercator, Roto Dinamic...

Tu je i svima dobro poznati Konzum, ali i Mercator grupa, jedan od najvećih poslodavaca u Sloveniji. U koncernu Agrokor nalazi se i srpski Mercator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od lidera u distribuciji bezalkoholnih i alkoholnih pića, kao i popratnog asortimana za HoReCa kanal, Roto Dinamic, također je Todorićev.

Tisak na gotovo svakom koraku

Kiosk Tiska, koji se može naći na gotovo svakom koraku, s mrežom većom od 1100 prodajnih mjesta je vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova te start paketa telekom operatera i ostalih proizvoda, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tu je i poliklinika Aviva, vodeća privatna poliklinika u RH. Ima tradiciju dugu 38 godina, a od 2012. je članica Agrokor koncerna.

Todorićev je i Ledo, najveći proizvođač industrijskog sladoleda te najveći distributer smrznute hrane u Hrvatskoj, kao i Belje - najveća poljoprivredna kompanija u regiji s 20.000 hektara oranica i stočarskom proizvodnjom na više od 20 farmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi u velebnom dvorcu

Ivica Todorić živi u Kulmerovim dvorima u zagrebačkim Šestinama, u koje je smjestio cijelu svoju obitelj. Uredio ju je 2006. godine, a koliko je cijelo zemljište plaćeno, nije poznato. Rekonstrukciju starog plemićkog dvorca odradio je zagrebački arhitekt te sveučilišni profesor Branko Kincl. Replika je dovršena nakon tri godine.

Image

Vlasnik imanja prije Todorića bio je Ferdinand grof Kulmer, a isto je do temelja srušeno u podmetnutom požaru potkraj Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila Medveja u blizini Opatije navodno je također u vlasništvu Todorića. Agrokor ipak navodi kako je to u vlasništvu koncerna te da oni to daju na korištenje Ivici i obitelji, piše Express.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo