CAPELLI POHVALIO ZDRAVSTVENE SLUŽBE: / 'One su nam najbolji marketing. Neki koji su otkazali rezervacije opet rezerviraju'

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Ministar turizma Gari Capelli na današnjoj je konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite kazao kako ćemo imati kontrolirani turizam

22.5.2020.
14:50
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Nakon nekoliko dana pauze Nacionalni stožer civilne zaštite održao je u petak konferenciju za novinare. Ondje je bio i ministar turizma Gari Cappelli.

"Ovih dana je bilo puno upita o pojedinim segmentima turizma. S epidemiološkim službama smo dogovorili detalje. Hoteli se ponovno otvaraju, ovisno o mogućnostima i dolasku turista", kazao je Capelli, prenose Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gosti neće morati čekati na granici'

"Vidjeli ste ovih dana pojačani dolazak turista. Zahvaljujem službama Slovenije i Hrvatske da su uspjele stvoriti zonu koja je sigurna i da slovenski turisti u sve većem broju dolaze u Hrvatsku. Dolaze vlasnici apartmana, tvrtki, s određenim razlogom. Do 27. ili 28. svibnja ćemo napraviti, na temelju platforme koju ste prije imali, kao dozvole na neki način, ali bi se radilo o web aplikaciji. Imat ćemo kontrolirani turizam. Gosti neće morati čekati na granici nego ispunjavanjem unaprijed će granicu prelaziti u nekoliko sekundi", kazao je Cappelli.

Dodao je kako dio turista koji su prethodno otkazali rezervacije za lipanj, ponovno rezerviraju smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DVOJE UMRLIH, ŠESTERO NOVOZARAŽENIH; Capak: /

'Sve je pod kontrolom'; Markotić objasnila zašto ne testiramo ljude koji ulaze u zemlju

Image
DVOJE UMRLIH, ŠESTERO NOVOZARAŽENIH; Capak: /

'Sve je pod kontrolom'; Markotić objasnila zašto ne testiramo ljude koji ulaze u zemlju

'Najvažnije je da turisti znaju što ih ovdje očekuje'

"Na prvom mjestu nam je da znamo što turiste očekuje kada dolaze u Hrvatsku, kvaliteta zdravstva, gdje se mogu javiti, dobivaju obavijest na granicama i taj dio je definiran. Što se tiče svih segmenata turizma, kako se ponašati u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela, što ako idu u bazen ili na plažu, postoje definitivno na engleskom jeziku sva objašnjenja. Turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati u Hrvatskoj", izjavio je.

U dogovoru s ministrima svih zemalja EU-a, Njemačka je izrazila želju da oko 15. lipnja otvori dolazak građana na more, a taj datum vrijedi i za Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S trećim zemljama, sve ovisi o dogovoru na razini EU-a. Pokušavamo protokol koji je dogovoren na razini Europske unije poštivati, ali poštujući i bilateralne dogovore kao što smo imali sa Slovenijom", kazao je ministar turizma.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo