CAPAK POJASNIO POPUŠTANJE MJERA PROTIV VIRUSA, ALI I NEŠTO ŠTO VEĆINU NAS ZANIMA: / 'Smijete na prvomajski roštilj, ali uz ovaj uvjet'

Image
Foto: Pixsell

Istaknuo je i kako su upravo građani zaslužni za dobru epidemiološku sliku te je uvjeren kako će se i dalje pridržavati uputa.

26.4.2020.
19:59
Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstva Krunoslav Capak komentirao je popuštanje mjera, njihovo tempiranje, ali i nalaze inspekcije o Domu u Splitu

"Mi smo kroz protekli period stekli jedan kredit, imamo dobru situaciju, imamo rezerve u zdravstvenom sustavu. To nam daje mogućnost da malo popustimo mjere. Odlučili smo to napraviti vrlo oprezno. Sutra počinje prva faza. Mi očekujemo od građana da će se držat svih mjera koje smo propisali", rekao je Capak za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tjedan dana vide se prvi rezultati

Pojasnio je i zašto je među fazama tjedan dana, ističući kako se nakon već nakon sedam dana mogu vidjeti prvi efekti popuštanja.

Istaknuo je i kako su upravo građani zaslužni za dobru epidemiološku sliku te je uvjeren kako će se i dalje pridržavati uputa. Pojasnio je i kako bi prema njima trebao izgledati prvomajski roštilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roštiljanje je dopušteno, ali treba paziti na distancu. Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još uvijek vrijedi odredba od pet. Od 11. će to biti 10", kazao je.

'Mnogi ne znaju da su bolesni'

Komentirao je i nalaze zdravstvene inspekcije prema kojima nema propusta u radu splitskog Doma za starije i nemoćne , postupcima liječnice ili postupanja županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o kompliciranoj bolesti. Ima jako puno ljudi koji ne znaju da su bolesni. Onaj tko nema simptome ide na posao... Može se dogoditi, dogodilo se u čitavoj Europi. Dogodilo se i u Hrvatskoj. Mi smo brzo reagirali. Zato smo uveli kontrole temperature, testiranja", komentirao je.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo