CAMMEO ODLAZI IZ SPLITA: / 'Naši radnici su danas dobili prvu plaću, ali i otkaz. Odluku smo donijeli nakon izjave ministra Butkovića'

Image
5.12.2016.
15:36
VOYO logo

Kako stoji u njihovu priopćenju poslanom medijima, tijekom protekla dva tjedna, inspekcija je u Splitu iz prometa isključila čak 14 Cammeovih vozila, kaznivši Cammeo s oko milijun kuna. S obzirom na to da je ovo prvi put da je neko nadležno tijelo iznijelo stav o modelu poslovanja koji već godinama provode turističke agencije i razne rent-a- car kompanije, Cammeo grupa je odlučila postupiti sukladno zakonu. Kao tvrtka koja se u svojem poslovanju rukovodi najvišim profesionalnim standardima poštujući pritom sve zakonske odredbe, Cammeo grupa spremna je surađivati s resornim ministarstvom i svim nadležnim službama kako bi pridonijela razvoju procesa liberalizacije.

Image
INSPEKCIJE ĆE KAŽNJAVATI I ODUZIMATI VOZILA! Butković: /

'Uber radi nelegalno, baš kao i Cammeo u Splitu'

Image
INSPEKCIJE ĆE KAŽNJAVATI I ODUZIMATI VOZILA! Butković: /

'Uber radi nelegalno, baš kao i Cammeo u Splitu'

'Naši najveći protivnici su ujedno i najveći porezni dužnici'

Tijekom proteklih deset godina, Cammeo grupa potaknula je pozitivne promjene na taksi-tržištu Rijeke, Zagreba i Osijeka kao i drugih gradova u kojima obavljaju svoju djelatnost, tvrde iz te kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svim gradovima u kojima poslujemo, radimo potpuno legalno i ne želimo biti prozivani za nelegalan rad. Žalosti nas činjenica što su najveći protivnici liberalizacije taksi-tržišta najveći porezni dužnici. Obustavljamo rad u Splitu jer nam je ministarstvo dalo čvrsta jamstva i obećanje da će se proces liberalizacije provesti te se toplo nadamo da će do toga doći u što je moguće skorijem roku. Ujedno javno zahvaljujemo gradonačelniku Baldasaru na javnoj podršci u hajci protiv Cammea čime je dokazao da štiti monopolističke interese lokalnog taksi-udruženja, a ne dobrobit građana koji su nam iskazali javnu podršku", rekao je Vladimir Minovski, generalni direktor Cammeo grupe.

Cammeovi zaposlenici u Splitu su danas dobili svoju prvu plaću, a ujedno i otkaz. Čim se steknu uvjeti za nastavak rada u okviru zakona, Cammeo će nastaviti s radom u Splitu i omogućiti povratak na posao za svih 75 otpuštenih djelatnika. Ovim postupkom Cammeo ne odustaje od daljnjeg širenja svojeg poslovanja pa će u sljedećih šest mjeseci pokrenuti poslovanje u svim gradovima u kojima ne postoji limitirani broj taksi-dozvola i u kojima lokalne vlasti imaju sluha za liberalno tržište, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministar Oleg Butković

Ministar Butković zaprijetio kaznama

Ministar prometa Oleg Butković nakon sastanka s predstavnicima taksista iz cijele Hrvatske održanog u petak, izjavio je kako prijevoznička tvrtka Taxi Cammeo u Splitu, ali i platforma Uber na području cijele Hrvatske posluju nelegalno. Razlog je taj što nemaju dozvole za auto-taksi prijevoz predviđene Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Butković je najavio drastične kazne, ako se odmah ne povuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo