budite pripravni / Čak tri dana moguće je probijanje zvučnog zida! MORH poslao upozorenje

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Probni let je planiran na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije

25.4.2023.
11:23
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Tijekom provedbe planiranih letova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i uslijed probijanja zvučnog zida u utorak, srijedu i četvrtak se očekuje kratkotrajna pojačana buka pa MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u utorak od 12 do 16 sati te iduća dva dana od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je MORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probni let je planiran na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, stoji u priopćenju.

MORH zbog očekivane pojačane buke moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRZ sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo