Čak četiri policajca opkolila lisicu na Vrbanima

Žitelji zagrebačkog naselja Vrbani u nedjelju su imali posjet neobičnog gosta. U samo naselje između zgrada došetala im se lisica.

17.4.2012.
18:03
VOYO logo

Na zagrebačkim Vrbanima u nedjelju se na parkiralište u samo naselje došetala lisica. Kako bi je uhvatili, a da istovremeno ne bi ugrozila ljude, opkolila su je čak četiri policajca. Sve dok je nisu uhvatili i to omamivši je injekcijom koju su ispalili iz puške. Potom su je prevezli u karantenu na promatranje.

Ima mlade

"Dosad nije pokazivala simptome zaraze. Ima mlijeka i očito doji mlade", kazali su u ponedjeljak stručnjaci iz Skloništa za napuštene životinje Dumovec. Prema riječima svjedoka s Vrbana, u trenutku hvatanja lisice, životinja nije bila prestrašena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak četiri policajca pazila su da se ljudi ne bi približili lisici iako je bilo nedjeljno jutro pa nije bilo gotovo nikoga na cesti", kazao je za 24sataZdenko Horjan.

Iz skloništa u Dumovcu kažu kako pretpostavljaju da se leglo mladih nalazi u krugu od 500 metara, pa građane mole, ako ga pronađu, da nazovu Centar 112. Na žalost, dok lisicu ne testiraju na bjesnoću, njeni mladunci bi mogli stradati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo