pitali smo vas / Čak 90% bi vas objavilo crnu listu trgovaca koji neopravdano dižu cijene

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U našoj anketi pitali smo vas što mislite o ideji ministra Filipovića da se objavi lista onih koji zarađuju na uvođenju eura. Odgovor je skoro jednoglasan

4.1.2023.
14:20
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva Davor Filipović u utorak je priprijetio da se razmišlja i o objavljivanju crnih lista onih koji neopravdano dižu cijene u trenutku uvođenja eura.

Trgovci su jednako ljuto odgovorili da ne koriste situaciju, a da cijene roba kontinuirano rastu već godinu i pol i to zbog pandemije i rata u Ukrajini. I dok se inspekcija na terenu provjerava istinitost navoda da su mnogi iskoristili zaokruživanje cijena i to na više bez opravdanog razloga i podizanje cijena, mi smo vas na našem portalu pitali što mislite o objavljivanju crnih lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je suditi prema odgovorima u našoj anketi, odgovor je jednoglasan - naši se čitatelji slažu da se crne liste trebaju objaviti. Pitali smo vas "mislite li da bi trebalo objaviti crnu listu trgovaca koji koriste uvođenje eura za dizanje cijena" i 90 posto naših čitatelja dogovorilo je: " Da, napokon da i to doživimo da se javno prozovu oni koji koriste baš svaku izliku za poskupljenje".

Pet posto čitatelja odabralo je odgovor " Ne, to bi bilo ipak previše. Zar ne postoji bolji način da se uvede fair play?", a jednako toliko čitatelja odabralo je odgovor: "Zar je išta poskupjelo?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo