Čak 20 osječkih sudaca pilo na račun dilera autima

2.5.2010.
19:34
VOYO logo

Ninoslav Ljubojević je, da bi počastio svoje kolege suce, prije dvadesetak dana priredio feštu u Auto salonu Čuljak u Vukovaru, a on i suci napustili su svoja radna mjesta na Županijskom sudu u Osijeku oko 13 sati da bi se uputili na feštu u Vukovar. Radno vrijeme suda je, inače, od sedam do 15 sati, piše Jutarnji list.

Više od činjenice da je proslavu svog izbora organizirao u radno vrijeme, neke osobe iz osječkih pravosudnih krugova zamjeraju Ljubojeviću što je feštu održao u Auto salonu kontroverznog poduzetnika Vlade Čuljka. On je, naime, osamdesetih godina prošlog stoljeća u Osijeku pravomoćno osuđen za umiješanost u ubojstvo, pa oni koji zamjeraju Ljubojeviću što je baš u njegovom autosalonu odlučio proslaviti svoj izbor, kažu kako je morao paziti na tu činjenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Čuljak, poznatiji kao Vlado Citroën, vrlo je poznata i medijski eksponirana osoba ne samo u Vukovaru, već i diljem Hrvatske, a opjevan je i u narodnjačkoj pjesmi ''Volim život, Citroën i žene'', koja se vrti i na YouTubeu. Njegov zaštitni znak je veliki debeli zlatni lanac sa znakom Citroëna kojeg ponosno nosi oko vrata.

Ljubojević pojašnjava da se s Vladom Čuljkom poznaje od prije, te da su on i sin (poznati nogometaš Goran Ljubojević) u njegovim autosalonima Citroën i Toyota kupili tri automobila, a posljednji Toyota Rav4, nedavno. Za prijašnje Čuljkove probleme sa zakonom, kaže Ljubojević, nije znao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Slušaj, bratić, oni su moji kupci, a moji kupci kod mene su uvijek dobrodošli. Vladu Citroëna svi znaju i od četiri i pol milijuna stanovnika u Hrvatskoj ja imam milijun bratića'', rekao je Vlado Čuljak i prittom pokazao na zidove prostorije u kojoj je održana sudačka proslava. Uz veliku Čuljkovu sliku, na kojoj je gol do pojasa s impresivnom muskulaturom, nalaze se i slike njegovih brojnih gostiju - od saborskih zastupnika Damira Kajina i Nenada Stazića do bivšeg ministra Dragana Primorca, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, pomoćnog đakovačkog biskupa Đure Hranića, Zdravka Mamića i mnogih drugih.

Dodaje da je Ljubojević sam donio pečeno janje, čak i kolače, a da ih je on samo počastio vinom. Suce su zabavljali Čuljkovi tamburaši s kojima i inače ima aranžman kad su u pitanju slične fešte, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201004270230006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo