Čak 1130 radnika moglo bi se naći na ulici!

7.10.2011.
23:35
VOYO logo

Amerikanci će zatvoriti knjigu narudžbi i očekuju da će se proizvodnja u Željezari Sisak nakon toga ugasiti kroz nekoliko mjeseci.

''Unatoč naporima i popriličnom napretku u posljednjih nekoliko kvartala, odlučili smo da bi postizanje održive profitabilnosti zahtjevalo dodatno značajno vrijeme i ulaganje u proizvod koji nije naš 'core business'. Ovo je teška odluka koju smo donijeli nakon opsežnih i detaljnih analiza'', stoji u izjavi predsjednika kompanije Joea Alvarodoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se dalje navodi da na ovaj način bez posla ostaje 1130 radnika.

Krajnje neizvjesno stanje

Amerikanci su u Željezaru Sisak ušli 2007. godine i to preko svoje švicarske podružnice. Dali su 37 milijuna kuna za dionice i obećali kako će ispuniti sve obaveze odnosno pokriti dugovanja u iznosu od oko 250 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željezara Sisak je često navođena kao primjer uspješnog restrukturianja koje je napravljeno prema pravilima EU kao i Željezara u Splitu. U međuvremenu splitska je tvrtka završila u stečaju s dugovima od oko 700 milijuna kuna, piše Novi list.

Sada je krajnje neizvjesno što će biti s tim 'uspješnicama'. Za Željezaru Split je zanimanje pokazao 'hrvatski kralj otpada' Petar Pripuz koji je želio kupiti za 105 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201110061164006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo