Čak 10 miliona dinara za Lečićevu predstavu o Đinđiću

Povod da se uzmu novci i rastera "đinđićevska nada"

9.3.2013.
8:28
VOYO logo

Uprkos najavama da će se Vlada Srbije aktivno uključiti u obeležavanje desetogodišnjice od ubistva premijera Zorana Đinđića, u utorak 12. marta, jedino za sada izvesno učešće države, osim polaganja venaca u Nemanjinoj 11, jeste to što će dati novac za projekat koji je osmislio glumac, reditelj i bivši ministar kulture Branislav Lečić.

Za Lečićevu predstavu, odnosno "multimedijalni spektakl", koji će premijerno biti izvedena 9. aprila u Sava centru, izdvojeno je 9,5 miliona dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo finansija i privrede je na zahtev Ministarstva kulture i informisanja predložilo Vladi Srbije korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve za finansiranje ovog projekta u iznosu od tačno 9.500.000 dinara.

Vlada je 22. februara donela Rešenje o upotrebi tih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu, čiji je šef Mlađa Dinkić, za Danas kažu da je finansiranje projekta Branislava Lečića, a povodom obeležavanja godišnjice smrti Zorana Đinđića, u isključivoj nadležnosti Ministarstva kulture i informisanja, s Bratislavom Petkovićem na čelu.

Branislav Lečić, ministar kulture u Đinđićevoj vladi, kaže da je svoju ideju o obeležavanju godišnjice predložio Ministarstvu kulture koje se saglasilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstava se zove 'Opomena', ima podnaslov 'Deset godina posle Zorana Đinđića', a imaće premijeru 9. aprila u Sava centru. Zasnovana je na Zoranovim citatima i govorima kao odgovorima na pitanja koja će mladi glumci postavljati. To je autorski projekat u kojem sam sublimirao njegovo političko iskustvo, ali i svoje kao njegovog saradnika u Vladi. Želim da Zoranovu viziju i energiju predstavim ne samo Beogradu, veći celoj Srbiji i mladim generacijama i građanima. Zato planiramo da ovaj performans, multimedijalni spektakl, bude prikazivan i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu", rekao je Lečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo