Čačićeva 'Božja čestica'

Zbog otkrića koje su ovoga tjedna predstavili znanstvenici u CERN-u, fizičari su bili uzbuđeni poput nogometnih navijača pred finale Europskog prvenstva.

7.7.2012.
9:18
VOYO logo

specijal-201012070191004-Zoran Milanović je "Božja čestica" koja specijal-201012070191004-Radimir Čačić daje masu, odnosno, u političkom smislu, težinu (ako masa pod utjecajem gravitacije ima težinu, recimo da i u politici masa ima – političku težinu).

'Ajmo to malo razraditi – da Zoka nije Ratka uzeo u koaliciju, u svoje (Higgsovo) polje, vrlo je upitno bi li HNS prešao izborni prag, dakle ostao bi bez ikakve političkog utjecaja i - težine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dapače, Zoka je Čačićevoj stranci dao toliko dobrih mjesta na listama, da je ta stranka zadobila masu od 14 zastupnika u parlamentu koji su zahvaljujući 'Zoka čestici' dobili toliku težinu da je ona jednaka masi 60 SDP-ovih zastupnika, jer bez HNS-a socijaldemokrati, ma koliko težine pridodali masi zastupnika manjina ili Laburista, nemaju većinu.

Mimo zakona fizike i pameti

Zoka je, međutim, mimo svih zakona fizike, logike i pameti, nastavio pumpati težinu Radimira Čačića, te ga je postavio za potpredsjednika Vlade, ujedno prepuštajući mnoge ključne resore stranci koja je osvojila tek devet posto mjesta u parlamentu, a čija podrška u javnosti nije dosezala niti tu brojku. Dapače, postavio ga je za Prvog potpredsjednika, što je naziv koji Radimir osobito voli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je u koaliciju, doduše, donio jedan masivni uteg u obliku suđenja u Mađarskoj, no toj je činjenici Zoka jednostavno oduzeo masu, odnosno dopustite, političku težinu, izbjegavajući tu temu, kako prije izbora, tako i nakon donošenja presude.

Međutim, težina koju poprima masa Radimira Čačića počinje imati zabrinjavajuće razmjere i loš utjecaj na građane ove zemlje. Potpredsjednik Vlade koji na arti-201207050269006 preuzme prvo mjesto od političara koji je optužen za niz korupcijskih afera i pljačku države ogromnih razmjera, morao bi se zabrinuti - da nema njegove čestice koja i dalje u svome polju zaljubljeno brani svoga prvog potpredsjednika bez obzira na sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesmo ih birali? Tko nam je kriv

I dok se znanstvenici približavaju odgovorima na pitanja o Higgsovom bozonu i polju, ponašanje Čačićeve "Božje čestice" arti-201207060227006. Ali dok polje drži, Radimir Čačić može mirno nastaviti arti-201207040249006 na svijet oko sebe, gurati projekte bez obzira na protivljenja nekih dosadnjakovića čije je mišljenje prije dolaska na vlast navodno cijenio i dijelio, vrijeđati novinare i omalomažavati raju, telefonirati vozeći auto, iako je obećao da neće sjedati za volan. Mi smo ga izabrali, tko nam je kriv. I ne vjerujem da bi se išta promijenilo da Čačić da ostavku, jer njih sedam takvih samo čekaju da uskoče na njegovo mjesto. Od takvih nam je, čini se, sazdan svemir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču