Brojna dugovanja / Radimir Čačić: uspješan povratak u politici, ali problemi u poslovnom carstvu

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Ipak, iako mu se u politici osmjehnula sreća, u svome biznisu Čačić ne bilježi iste pozitivne rezultate

12.6.2017.
9:55
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Radimir Čačić se na lokalnim izborima uspješno vratio u politiku, nakon što su ga već odavno otpisali, i to pobjedom na izborima za župana Varaždinske županije.

Nakon što je zbog skrivljenja prometne nesreće u Mađarskoj, u kojoj je skrivio smrt dvije osobe, morao odstupiti s mjesta prvog potpredsjednika Vlade Zorana Milanovića i odslužene zatvorske kazne, netom izbačen iz HNS-a, Čačić je osnovao novu stranku, Reformiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Radimir Čačić u RTL-u Danas: 'Gušt mi je pobijediti neke osobe iz HNS-a'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Čačić: 'Varaždinska županija vratit će se na poziciju lidera Hrvatske' 

Ipak, iako mu se u politici osmjehnula sreća, u svome biznisu Čačić ne bilježi iste pozitivne rezultate. Okosnica njegova nekadašnjeg građevinsko-turističkog poslovnog carstva, Coning d.d. trenutačno je u blokadi i predstečajnom postupku. Potkraj siječnja je dugovao 191 milijun kuna, a na naplatu čeka čak 695 tvrtki kojima je dužan, piše T portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je tvrtka u svome vlasništvu imala tri hotela: Trakošćan, Pagus na Pagu i apartmansko naselje Zelena Punta u Kukljici na Ugljanu. Hotel Pagus, vrijedan 111 milijuna kuna, ovih se dana prodaje na javnoj dražbi u Zadru, i to za dvije trećine svoje pune cijene. Tu prodaju onemogućava tvrtka Adriatic Tourist Resorts, koja je zakupila hotel i ima pravo prvokupa tog hotela, kao i hotela Trakošćan. 

Čačić je još početkom 1990-ih Čačić sa tvrtkom Coning trebao obaviti “posao stoljeća” u Izraelu. Njegova tvrtka je trebala graditi 1300 stanova, ali nakon što je suradnja prekinuta, Coning je ostao dužan 8,5 milijuna dolara izraelskim partnerima, te građevinskoj tvrtki Zagorje, izvođaču radova, punih 176,5 milijuna kuna. Presuda je a kraju poništena na hrvatskim sudovima zbog proceduralne pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su mu dugovi počeli rasti 1992. godine, Čačić je osnovao četiri tvrtke kćeri Coning holdinga – Coning inženjering, Coning turizam, Coning ekologiju i Coning informatiku. Sam Čačić nema već dugo poslovnih udjela u Coningu, ali ima ih u Coning Alfi, tvrtki čiji većinski vlasnički udio drži Coning d.d. koja je prije dva mjeseca završila u stečaju, piše T portal.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo