Čačić otkrio s kime će surađivati

28.9.2014.
16:52
VOYO logo

"Nismo ucjenjivi, nećemo koalirati s ideološkim blokovima, tražit ćemo partnere na političkom centru, ako ih bude, a nadam se da će ih biti", rekao je Čačić novinarima nakon osnivačkog sabora svoje nove stranke.

Nećemo koalirati ni s HDZ-om, ni SDP-om, koji ima svoju koaliciju satelitskih stranaka, bio je izričit Čačić koji podsjeća da Reformisti u politički život kreću s dva saborska zastupnika, te da imaju regionalnu bazu u trećoj izbornoj jedinici. To im, kaže, jamči prisustvo u Saboru što nema ni jedna manja nacionalna stranka. Poručio je i kako ne odustaje od politike koju je oduvijek zagovarao i za koju se zauzimao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako su 'pravila igre vaterpolo, onda nema smisla igrati košarku'

"Nema odustajanja od moje politike, ovo što sam ovdje napisao je moj stav oduvijek (...), za to sam se zauzimao i u ovoj Vladi, ali ako su 'pravila igre vaterpolo, onda nema smisla igrati košarku'", uzvratio je Čačić na novinarsku konstataciju kako najavljuje depolitizaciju državne uprave i tvrtki iz javnog portfelja, što je bitan zaokret u odnosu na ono što je radio dok je bio u Vladi.

"U ovom trenutku su pravila igre takva i ako postajete ministar u ovakvom sustavu, a nemate ljudi koji će provoditi vaše projekte, tako je bilo i u vrijeme Vlade Ivice Račana, vi ne postojite, niste u stanju držati svoja obećanja", objasnio je predsjednik Reformista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To, naglasio je, "ne znači da je sustav dobar, sustav je loš, deformira odnose, proteže se do dna po političkoj osnovi i imamo rezultate kakve imamo".

Kratko je i niječno odgovorio na pitanje ulazi li Martina Dalić, s obzirom da ju često spominje, u njegovu stranku. Istaknuo je kako je očito da aktualna Vlada ne namjerava napraviti ključne reforme, a po svjedočenju Martine Dalić, koju smatra ključnim čovjekom u ekonomskom timu HDZ-a, to se ne sprema učiniti ni HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo