VARAŽDINSKI ŽUPAN / Čačić o uhljebljivanju: 'Dozvolit ćete mi da i ja negdje mogu postaviti nekog svog stranačkog čovjeka'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Radimir Čačić progovorio je i o prigovorima na njegov račun vezanima uz zapošljavanje po stranačkoj liniji

5.7.2019.
10:54
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Župan Radimir Čačić na sjednici Županijske skupštine, održane 4. srpnja, progovorio je i o prigovorima na njegov račun vezanima uz zapošljavanje po stranačkoj liniji. 

Temu je otvorio HNS-ov Zlatan Mošmondor, koji je kao najsvježiji slučaj zapošljavanja 'po liniji' iznio postavivši pitanje je li suprug Natalije Martinčević, posebne savjetnice župana, zaposlen u Domu zdravlja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je Čačić potvrdio, a onda nastavio secirati stranačku sliku ljudi na čelnim pozicijama u županijskom zdravstvu.

''Moram razmisliti, ne mogu se sjetiti. Tko vodi Opću bolnicu Varaždin? Čovjek kojeg je postavio prošli župan. I nema nikakve veze sa strankama. Dakle, tamo sam naslijedio čovjeka i mislim da je ok'', rekao je uvodno o ravnatelju Bolnice Nenadu Kudeliću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko mu je zamjenik? ''Pristojan pristojan mladi dečko iz HDZ-a'', spomenuo je Čačić i Damira Poljaka, inače i načelnika općine Bednja.

Hitna pomoć? ''Naslijedio sam čovjeka, mislim da radi korektno. Ima problema, ok, ali preuzima odgovornost'', osvrnuo se Čačić na rad Mladena Smoljanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalna bolnica u Toplicama? ''Radi korektno, prošle godine 11,5 milijuna kuna u plusu. Čovjek je prije bio ravnatelj, sad je ponovno ravnatelj, iz HDZ-a je. Njegov zamjenik bio je za prošloga župana i sad je'',  rekao je o Denisu Kovačiću i Damiru Mihaliću.

Apoteka? ''Žena cijelog života nema veze sa strankama. I radi dobro'', osvrnuo se župan i na ravnateljicu Ljekarne Varaždinske županije Zvezdanu Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavod za javno zdravstvo? ''Novi ravnatelj, iz HDZ-a, s onim prošlim smo imali problema. Novi pokušava napraviti što može. Ima i prijava i podmetanja, ali polako'', komentirao je rad, ali i kaznenu prijavu i rješenje državnog inspektorata vezano uz Marina Bosilja, koji je također i načelnik općine Sveti Ilija, javlja Varaždinski.hr.

Naposljetku, sjetio se župan Čačić i jednog člana Reformista. Riječ je o Renatu Podbojcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I, zamislite, otkrio sam jednoga kojeg sam ja postavio. Čovjek vodi Dom zdravlja. Pa dozvolit ćete mi da i ja mogu postavit nekog svog stranačkog čovjeka negdje. Ako se ne ljutite. Ako se jako ljutite, onda ću razmisliti.''

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo