'vlada mora provoditi zakone' / Čačić: Nijedan pojedinac ili skupina ne smiju ugrožavati temelje države!

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Čačić smatra kako je, bez obzira je li dio branitelja koji tako djeluje stranački vođen i manipuliran, uloga Vlade da poštuje i provodi Zakone i da se izdigne iznad uskih stranačkih interesa, čak i kad im takvi događaji potencijalno donose političke bodove.

29.5.2015.
15:57
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić poručio je u petak u povodu prosvjeda branitelja na Markovu da je poštivanje prava reguliranih zakonima temelj svake države, te da nijedan pojedinac ni skupina ne smiju ugrožavati temelje države, a osobito ne oni koji svoju legitimaciju u javnim nastupima vide u činjenici da su značajno doprinosili njezinom stvaranju.


"Neupitno je da svaki dobronamjeran građanin ove zemlje osuđuje protuzakonito ponašanje na Markovom trgu. Stvaranje atmosfere straha i nesigurnosti ne donosi dobro nikome i sasvim je sigurno da svaka politička opcija s kojom se, s razlogom ili bez, vežu takva ponašanja, može samo gubiti, a nikako jačati podršku svojim političkim porukama", priopćio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako je, bez obzira je li dio branitelja koji tako djeluje stranački vođen i manipuliran, uloga Vlade da poštuje i provodi Zakone i da se izdigne iznad uskih stranačkih interesa, čak i kad im takvi događaji potencijalno donose političke bodove.

Također, obveza je Vlade u interesu svih građana pronaći rješenja. Na ovoj razini eskaliranog sukoba Vlada u traženje rješenja mora uključiti i ugledne ljude izvan stranaka, smatra Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo