NOVI SPEKTAKL ŽEDNOG UHA / Butthole Surfers u Zagrebu

Image

Možda i najšokantniji predstavnici američkog alternativnog rocka nastupaju u Studentskom centru.

21.1.2009.
11:07
VOYO logo

Deseto izdanje kultnog festivala Žedno uho donosi nam gostovanje jednog od najutjecajnijih i najšokantnijih bendova svih vremena - 27. travnja u Studentskom centru sviraju Butthole Surfers.

Osnovani 1982. godine u San Antoniju, zbog svojih su šokantnih tekstova i koncerata dugo vremena djelovali bez ikakve medijske podrške - pjesme poput "The Revenge Of Anus Presley" bile su previše kontroverzne za tadašnje radio stanice, a gole plesačice i snimke operacija promjene spola koje su predstavljale sastavni dio njihovih scenskih nastupa za osamdesete su jednostavno bile "too much".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje mjesto u povijesti alternativnog rocka osigurali su albumima "Hairway To Steven" i parodijom na  Hendrixa "Electriclarryland", a sredinom devedesetih, zahvaljujući hitu "Pepper" postaju i dijelom srednje struje. Posljednji album s novim materijalima, "Weird Revolution", izdali su 2001. godine, a u Zagrebu će promovirati dva koncertna izdanja.

Od samih početaka predvode ih pjevač Gibby Haynes i podcijenjeni gitarist Paul Leary, a konstanta u njihovom žanrovskom eksperimentiranju oduvijek je prljava, punkom inspirirana psihodelija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo