UKRADENA POD OKRILJEM NOĆI / Butković: 'Utvrđujemo okolnosti nestanka jahte ruskog oligarha'

Image

Znamo svi da je jahta nestala pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Kako se to dogodilo i je li bilo propusta u samom sustavu, to ćemo utvrditi sada i mi kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a uključeni su i SOA, DORH, MUP te MVEP, rekao j ministar Butković

16.1.2023.
15:00
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak u Ninu da se još utvrđuju okolnosti u kojima je prije tri mjeseca iz marine u Betini nestala blokirana jahta ruskog oligarha Alishera Usmanova te da su u istragu uključeni i DORH i SOA.

Ministar Butković u ponedjeljak je u posjetu gradu Ninu i općini Privlaci, gdje će obići gradilišta u sklopu projekata koje sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boravak ministra novinari su iskoristili za pitanje o isplovljavanju jahte iz marine u Betini "Irina VU", koja je bila pod sankcijama Europske unije, SAD-a i Velike Britanije kao dio imovine ruskog oligarha Alishera Usmanova, bliskog prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Image
misterij još veći /

Umjesto ukradene jahte, na Murteru sad nova tajnovita jahta. Krma je prekrivena, ni ime se ne vidi

Image
misterij još veći /

Umjesto ukradene jahte, na Murteru sad nova tajnovita jahta. Krma je prekrivena, ni ime se ne vidi

"Još uvijek utvrđujemo okolnosti nestanka jahte, znamo svi da je nestala pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Kako se to dogodilo i je li bilo propusta u samom sustavu, to ćemo utvrditi sada i mi kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a uključeni su i SOA, DORH, Ministarstvo unutarnjih poslova te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koji su temeljem odluke jahtu plombirali", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje tko je odgovoran i zašto tri mjeseca nitko nije reagirao, ministar Butković je odgovorio kako su za informacije bili zaduženi svi oni u lancu koji su znali za tu situaciju.

"Vidjet ćemo, ne mogu nikoga prozvati dok ne budem imao sve informacije, a na temelju njih ćemo donijeti odgovarajuće odluke", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su ovih dana izvijestili da je jahta prije tri mjeseca pod okriljem noći misteriozno ukradena i da je u luku na Murteru uplovila gotovo ista jahta, a "Irina VU" sada je usidrena u turskoj marini Didim na Egejskome moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo