PLJUŠTE KRITIKE / Butković o Milanoviću i zabrani novinaru da dođe na konferenciju: 'To nije normalno'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Novinaru Jutarnjeg lista Krešimiru Žabecu u utorak nije pozvan na MIlanovićevu konferenciju, a predsjednik je to popratio komentarom kako to 'nije medijska kuća nego kartel'

5.7.2023.
15:14
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u srijedu je kao nezapamćen potez ocijenio istup Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je novinaru Jutarnjeg lista onemogućio dolazak na jučerašnju konferenciju za novinare.

"To je potez koji je nezapamćen, ne znam da li se to ikad dogodilo koliko imamo Hrvatsku. Mislim da nije dobar potez", komentirao je Butković nakon svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinaru Jutarnjeg lista Krešimiru Žabecu u utorak nije omogućen dolazak na konferenciju za novinare predsjednika Milanovića, a Milanović je to popratio objašnjenjem kako to "nije medijska kuća nego kartel". Mialnovićev glasnogovornik Nikola Jelić je rekao da mu dolazak nije zabranjen nego da nije bio ni pozvan.

Image
potpisao jelić /

Novinaru Jutarnjeg lista nije dopušten dolazak na Pantovčak. Kolege tražile objašnjenje

Image
potpisao jelić /

Novinaru Jutarnjeg lista nije dopušten dolazak na Pantovčak. Kolege tražile objašnjenje

"Svatko od novinara ima pravo doći, pitati i znati. To je smisao novinarske profesije. Zabraniti dolazak  - to nije normalno", dodao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za imenovanja novog ravnatelja VSOA-e oko kojeg još uvijek nema dogovora između predsjednika Vlade i predsjednika Republike, iako za pet dana istječe mandat aktualnom ravnatelju, generalu Ivici Kinderu - Butković smatra da cijela ta situacija "nije i ne može biti dobra", no vjeruje da će do nekog rješenja i kompromisa doći.

"Na sastanku Savjeta za koordinaciju sigurnosno obavještajnih agencija će se vjerojatno naći neko rješenje da bi služba funkcionirala što je nužno i dobro da se nađe", rekao je, ponovivši uvjerenje da je Vlada predložila čovjeka koji ima sve reference i da se radi o dobrom kandidatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik se nije složio, pitajte ga još jednom zašto", dodao je.

Zahtjev Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) koji su zatražili ispunjenje 11 zahtjeva kojima bi im se poboljšao život, među kojima je povećanje mirovina za 10 posto tijekom iduće četiri godine, Butković je ocijenio kao pripremu za izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I oni se pripremaju za izbore, to nije ništa novo i oni traže prostor na političkoj sceni", komentirao je, dodavši da se Vlada u skladu s gospodarskim rastom uvijek gleda da umirovljenici imaju što veće mirovine "i to ćemo činiti i dalje".

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednik opet zaratio s Vladom, ali i novinarima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo