BUŠE I BETONIRAJU USRED NOĆI - STANARI ŠPANSKOG 'PUKLI': / Sve prijavili, a izvođač dobio kaznu. Znate li koliku? Smijat ćete se...

Image
Foto: RTL/Screenshot

Zbog velike buke i gradnje tijekom noći stanari Španskog potražili su pomoć policije, nakon čega su izvođač radova i investitor kaženji mizernom novčanom kaznom

2.12.2019.
7:18
RTL/Screenshot
VOYO logo

U zagrebačkom naselju Špansko buši se, betonira i gradi usred noći, pa su se zbog velike buke pobunili stanari susjednih zgrada koji su se za pomoć obratili i policiji. Ni investitor ni izvođač radova ne opovrgavaju da se jedan dio posla obavlja i u kasne večernje sate, a novčani iznos kojim su kažnjeni je čak – 100 kuna, javlja RTL.

Na snimci od utorka oko 22 sata mogu se vidjeti radovi na gradilištu u ulici Pavlinski put, a stanari tvrde da to nije bio prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čemu je problem?

"Oko ponoći i poslije ponoći se radi. Kad neke dijelove betoniraju upale reflektore i nekakve strojeve, ne znam što rade, ali su užasno bučni", rekao je stanar Mario Vargović. "Pozori i vrata su mi zatvoreni. Ako gledate televiziju, ništa ne smeta", kazala je stanarka Jasminka Vidić. "Baš sam bio prolazio i oni su oko 23 sata brusili beton nekim strojem. I tu su se čule vibracije dosta glasno, a reflektor obično svijetli cijelu noć", izjavio je stanar Vedran Kren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investitor i izvođač stanarima su se ispričali. Međutim, kažu kako posao moraju obaviti. Problem je, tvrde, u betonu za podzemne garaže kojemu na nižim temperaturama treba, kako su rekli, vrijeme da "odradi", a to je 12-13 sati nakon čega ide njegovo peglanje u glatku površinu po kojoj mogu voziti automobili, javlja RTL.

Propis iz bivše Jugoslavije

Predstavnik investitora i voditelj projekta Ivan Zrinušić izjavio je kako su tražili dozvolu za noćni rad, ali je nisu uspjeli dogoditi. "Dozvolu za noćni rad tražili smo i u Gradskom uredu za komunalne poslove, graditeljstvo i prostorno uređenje. Tražili smo i na sanitarnoj inspekciji i sami ne znamo u koje sve urede smo hodočastili, ali jednostavno je nema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj projekta morao je dvaput platiti kaznu koja iznosi sto kuna, ali ne po četvornome metru. Riječ je o odluci Grada Zagreba protiv remećenja javnog reda i mira iz 1978. godine koja kaže: "Onaj tko od 22 do 5 ujutro izvodi glasne radove bit će kažnjen u iznosu od 500 do 1000 dinara", što je u današnje vrijeme 92 kune.

Predstavnik investitora je najavio kako prekosutra kada završe temeljnu ploču neće više raditi nakon 22 sata. Na proljeće 2021. zgrada bi trebala biti potpuno završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo