jesen je iza ugla / Bura otjerala turiste s obale: za vikend stiže porast temperatura, no neće potrajati

Dok je na kopno već stigla jesen, na obali se još može kupati i sunčati. Ipak, zbog bure more je nešto ohladilo, a koji stupanj manje znatno je ispraznio splistke plaže. No slika bi već za vikend mogla biti drukčija jer se očekuje zatopljenje. Priču s mora i kopna donose Dragana Eterović i Goran Latković

10.9.2015.
18:48
VOYO logo

Na hrvatskim obalama gužvi više nema. Malo bure ispraznilo je plaže, a u suncu i kupanju uživaju uglavnom hrabriji turisti.

"Zaigrali smo picigin, vidjeli smo momke kako igraju pa smo i mi nabavili lopticu i okušali se", rekao je Rob iz Velike Britanije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prazne splitske plaže zbunjuju turiste, ali i iskusne kupače.

"Drugi dolaze i plaćaju, a nama more ispred nosa. Vidite kako je čisto, a nitko neće doći, odu u kafić i to im je šetnja", rekla je Jagoda iz Splita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog nije temperatura mora koja je pala na 24 do 25 stupnjeva. 

"More je i dalje iznadprosječno toplo, malo je zahladilo zbog bure. Ali kad se gleda cijeli prosjek i dalje je dva do tri stupnja više od prosječne temperature za ovo godine", rekao je Ivica Vilibić, stručnjak za oceanografiju i ribarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok na moru sunce grije, na zagrebačkom Zrinjevcu vlada prava jesen. 

"Za šetnju je baš ok, dobra je temperatura, bar meni", prokomentirala je Jasenka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, već za vikend očekuje se porast temperatura.

"Slijedi nam period toplijeg vremena. To neće biti nelagodna južina, već će biti razmjerno ugodno. Temperature će se na moru penjati iznad 25, 26 stupnjeva, dok će na kopnu biti takoder toplo vrijeme", najavila je meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tmurna jesen sve je bliže, pa toplo i ugodno vrijeme treba, dok je još moguće, treba dobro iskoristi.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo