prazna polja / Bura oko proizvodnje konoplje koja bi mogla spasiti Vukovar: 'Da je gradonačelnik mudar, razmislio bi o tome'

Prijedlog da se marihuana legalizira, uzgaja i prerađuje u Vukovaru, izazvao je buru u Gradskom vijeću. Vijećnik Živog zida smatra kako bi se na taj način otvorila nova radna mjesta, donio posao i zarada u grad te spriječilo iseljavanje

1.3.2018.
19:15
VOYO logo

"To je stav Živog zida da se legalizira proizvodnja medicinske konoplje, tržište postoji , ne samo kod nas, tržište postoji u Europi. I što sam isto rekao na Gradskom vijeću, tko to pokrene, tko prvi uhvati priliku na tržištu taj će se obogatiti, taj će biti poznat", izjavio je Pavao Josić iz vukovarskog Živog zida. 

Josić smatra da bi to pridonijelo razvoju gospodarstva i zapošljavanju te se spriječilo iseljavanje. Polja praznih oko Vukovara ima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zemljoradnici koji su godinama živjeli od te svoje zemlje danas pred kamerama plaču i ne mogu da vjeruju – djeca su im otišla i napustila zemlju, a oni kroz suze govore 'Nikad nisam mislio da od rada na svojoj zemlji neću moći živjeti", nastavlja. 

Vukovarcima svaka inicijativa koja bi otvorila radna mjesta je dobrodošla. Pa i tvornica za preradu marihuane, ali pod određenim uvjetima. I dok Vukovarci o tome otvoreno pričaju, njihov gradonačelnik o toj temi ne želi. No zamjenik kaže da je to smiješna inicijativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok Hrvatska konzertvativna stranka bude participirala u vlasti u gradu Vukovaru, neće podržavati ovakve ili slične ideje. To što je jučer izrečeno je više bilo kako bi se upravo dobila neka veća medijska pozornost", kazao je dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček (HKS).

Ipak slavonski istok bori se s neimaštinom, iseljavanjem i nezaposlenošću. Josić kaže da je gradonačelnik mudar, razmislio bi o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ovim bi se sigurno moglo živiti i s ovim nije izmišljena topla voda, napredne zemlje nam pokazuju kako trebamo se ponašati. Naše je da li ćemo slijediti put inovacija, put napretka, novih spoznaja ili ćemo ostati u kamenom dobu", smatra Josić.

O tome će se ipak odlučivati na nacionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo