Novi problemi za Međimurce / Bura oko azilanata! Načelnik i župan traže drugo rješenje: 'Nitko nas nije konzultirao po tom pitanju'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Boris Ščitar/PIXSELL

Vijest da se u Kotoribi oprema stan za azilante očekivano je izazvala brojne reakcije. Načelnik Grgec je ogorčen time što Općinu nitko nije ni obavijestio o ovom planu, a s njim se slaže i župan Posavec

17.6.2019.
22:00
Vjeran Zganec Rogulja/Boris Ščitar/PIXSELL
VOYO logo

Informacija o tome da će se azilanti smjestiti u jednom državnom stanu na području Kotoribe izazvala je ogorčenje tamošnjeg načelnika Ljubomira Grgeca.

"Znali smo da država raspolaže stanom u našoj Općini i da ga planira uređivati, jer smo im odobrili lokaciju za skladištenje građevinskog materijala, ali praktički sve do jučer nismo imali informaciju da tamo planiraju smjestiti azilante. Nitko nas nije konzultirao po tom pitanju i protivim se takvom nametanju rješenja bez da se lokalnu samoupravu barem pita što mislimo o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obratio sam se i Policijskoj upravi međimurskoj, međutim, ni oni mi nisu mogli dati detaljnije obrazloženje, jer za sada ni sami ne znaju kako će se cijeli proces odvijati. Zato očekujem od župana Matije Posavca da zatraži potpunu informaciju od nadležnih i da se zauzme za zaštitu interesa i sigurnosti naše Općine i njenih stanovnika. Kad Mađari objavljuju povijesne karte i posredno iskazuju teritorijalne pretenzije prema Međimurju, tada ni Vlada, ni Ministarstvo vanjskih poslova, ni Županija ne reagiraju, a kad nam treba nametnuti obaveze koje drugi ne žele prihvatiti, tada su Međimurci dobri. Poznato je s kakvim se problemima suočavamo u našem kraju i neka se država radije posveti njihovom rješavanju, a za azilante nek pronađe prostor u sredinama koje se ne moraju nositi sa situacijama poput naše", rekao je za eMeđimurje načelnik Grgec.

Službene informacije o ovoj situaciji nije dobila niti Međimurska županija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada nas nitko nije službeno kontaktirao, niti informirao po tom pitanju", rekao je međimurski župan Matija Posavec.

"U protekla dva tjedna obavio sam čitav niz razgovora kako bi se hrvatska javnost bolje upoznala sa situacijama u Međimurju i kako bi povećali sigurnost svih naših građana. Na jednaki način postupit ću i u ovom slučaju, vodeći prije svega računa o interesima Međimurja", kazao je župan Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo