jasno i glasno / Bunjac: 'Ispričao sam se javno na svom Facebooku i ne mislim se ispričavati sto puta'

Zbog prijetnji smrću pripadniku saborske straže - kazneno je prijavljen Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida

6.4.2019.
20:30
VOYO logo

Prijavila ga je Hrvatska narodna stranka. 

Bunjac za RTL tvrdi da se zbog ispada u sabornici već ispričao i proziva vladajuće da ih žele ušutkati. Istodobno, sindikat policije nudi pomoć napadnutom kolegi iz Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznena prijava za ove riječi poslana je DORH-u. Poslao ju je HNS, no to glavnog aktera ne zabrinjava previše.

"Ima li uopće smisla komentirati prijavu HNS-a koju u narodu nazivaju hrvatska nepotrebna stranka? Oni su produžena ruka HDZ-a, on im je rekao da to naprave jer nema hrabrosti to napraviti sam", kaže za RTL Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunjac ponavlja da je svoje riječi izgovorio u afektu, u strahu da će straža ozlijediti njegovog kolegu Ivana Pernara, no ispriku službeniku kojem je zaprijetio smrću ne namjerava njemu izravno uputiti.

Bunjčevu i moralnu i kaznenu odgovornost traži i Sindikat policije

"Ja sam se ispričao javno na svom facebook profilu i ne mislim se ispričavati sto puta", tvrdi Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunjčevu i moralnu i kaznenu odgovornost traži i Sindikat policije. 

"Mi smo naučeni takve stvari slušati od ljudi koji su asocijalnog ponašanja, međutim nije dobro da se to proširilo u Sabor koji je zapravo zakonodavna vlast i nije dobro da su si čak neki zastupnici dozvolili takvo ponašanje i pomiješali demokraciju s anarhijom", jasno će Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Bunjca neće prijaviti kao organizacija. 

"Najveće srozavanje ugleda Sabora od neovisnosti"

"Ne, nismo razmišljali o tome. Dakle, ako želi, to će učiniti naš član saborske straže, mi imamo dobar odvjetnički tim. Ukoliko želi, on će to napraviti", dodaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj ispad je potpredsjednik Sabora Željko Reiner nazvao najvećim srozavanjem ugleda Sabora od neovisnosti. Zato je predložio izmjene pravilnika prema kojima bi se verbalne prijetnje, a pogotovo stvarni nasrtaji rigorozno kažnjavali.

"Oduzimanjem prava na sudjelovanje u radu sabora takvom zastupniku tijekom sljedećih 30 dana, te oduzimanjem pola mjesečne plaće", jasno će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovaj saziv sugerira da bi takva odredba mogla razveseliti ministra financija jer bi tada u proračunu ostala polovica premijerove plaće zbog kretanja prema Grmoji. Pauzirali bi mjesec dana Grmoja i Đakić zbog svoje žustre rasprave.

HDZ-ovac Ante Bačić zbog poruke Bulju. HSS-ov ratoborni jurišnik Krešo Beljak. A i ministar obrane zbog prizemljenja aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, oni zbog kojih je saborska straža do sad imala najviše posla, smatraju kako se takve kazne ne predlažu zbog civiliziranijeg ponašanja u sabornici.

"To je u svakom slučaju na tragu stvaranja policijske države kojem mi svjedočimo od početka mandata ove Vlade", ističe Bunjac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji god motivi bili, zaustavljanjem ovakvih scena gledanje saborskih rasprava bilo bi puno manje mučno.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo