imala apsolutnu moć / Bunjac objasnio kako je Palfi provodila diktaturu u Živom zidu: 'Odlučili smo reći - dosta!'

Image
Foto: Vijesti.hr

Bunjac kaže da su Sinčići činili kvorum Glavnog odbora i kvorum Skupštine Živog zida

6.6.2019.
12:35
Vijesti.hr
VOYO logo

Nakon što je Ivan Pernar najavio da on i Branimir Bunjac izlaze iz Živog zida jer sve odluke donosi Sinčićeva supruga Vladimira Palfi koja ne uživa podršku članstva, Bunjac je na Facebooku objasnio na koji se način provodila diktatura.

"Prema Statutu koji su osmislili Sinčići osobno Skupštinu stranke čini Glavni odbor (5 članova) i predsjednici županijskih organizacija (teoretski 21 član). 
Ukupno je znači moguće imati 26 članova skupštine što je samo po sebi nakaradno, osobito za stranku koja se deklarativno zalaže za direktnu demokraciju.
Gospođa Palfi je putem sebi podobnog glavnog tajnika blokirala svaki pokušaj osnivanja županijskih organizacija, što znači da skupštinu čini samo pet ljudi, članovi GO. 
Pernar i ja smo udaljeni od gotovo bilo kakvog odlučivanja, a za odluke GO smo ne rijetko saznavali iz medija.  Kako je to moguće?  Tako što bračni par Sinčić i Lukanić čine "kvorum" Glavnog odbora, a ujedno i "kvorum" Skupštine Živoga zida! 
Tri čovjeka, ustvari jedna žena, imaju apsolutnu vlast u stranci, a nakon izbornog potopa i propasti referenduma odlučili smo reći - dosta!", napisao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Živom zidu došlo je do sukoba oko toga tko će biti stranački zastupnik u Europskom parlamentu. Bunjac i Pernar optužili su Palfi da provodi samovolju u stranci te da je ona glavni uzrok krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Bunjac, koji se usprotivio odluci da nositelj liste Tihomir Lukanić bude europarlamentarni zastupnik, u utorak je suspendiran jer se, izvijestio je Sinčić, nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar je potom najavio da će napustiti Živi zid ako bude isključen Bunjac, a Sinčić je prozvao svoje dosadašnje najbliže suradnike Bunjca i Pernara za "koristoljublje i častohljeplje". Nakon što je istekao ultimatum koji je dao Palfi, da podnese ostavku, Sinčić je danas potvrdio da on i Bunjac napuštaju Živi zid i da osniva novu stranku. Nije isključio ni mogućnost povratka u Abecedu demokracije, kao niti kandidaturu za predsjednika države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo